KRISTIANSAND: 32-åringen fikk diagnosen pedofil da saken gikk for tingretten i vår. I dommen ble det også lagt til grunn at den tidligere sportssjefen hadde utført overgrepene for å tilfredsstille sin seksuelle legning.

32-åringen benektet da at han var pedofil. Under ankesaken tirsdag ble han spurt av psykiatrisk sakkyndig hva han tenkte om denne diagnosen nå.

— Jeg har fortsatt ikke klart å identifisere meg med den diagnosen, slik jeg oppfatter denne seksuelle legningen. Jeg er klar over hva jeg har gjort, men har ikke hatt noe ønske om å tilfredsstille meg selv, svarte 32-åringen.

Ønsker behandling

32-åringen mente noe av årsaken til overgrepene kunne ligge i hendelser i barndommen, men la samtidig til at bildet er mer sammensatt.

Mannens forsvarer, advokat Arild Holden, sier den tidligere sportssjefen har et ønske om å få behandling.

— Han har et ønske om at dette ikke skjer igjen, sier Holden.

De oppnevnte rettspykiaterne har tidligere slått fast at sjansen er stor for han vil begå nye overgrep. Det er Holden uenig i.

— Sjansen for at han begår nye overgrep er ikke stor, sier Holden, som ikke ønsker å gå dypere inn på hva han mener om diagnosen klienten har fått.

Holden ønsker heller ikke å si noe om 32-åringen for øyeblikket er underlagt noe behandlingsopplegg i form av terapi i fengselet.

32-åringen har sittet fengslet siden han ble pågrepet i februar i år. Ifølge forsvareren opplever han fengselsoppholdet som tungt.

— Han har sine tunge stunder til tider, sier Holden.

- Ønsket å skjerme de fornærmede

Opprinnelig anket 32-åringen den delen av dommen som gjaldt ti fornærmede. For noen dager siden bestemte han seg for å trekke anken for det som gjaldt seks av dem.

Forsvarer Arild Holden sier anken ble trukket på grunn av hensyn til de berørte guttene.

— Han ønsker ikke å belemre de fornærmede mer enn nødvendig.

— Betyr det at han erkjenner skyld for disse forholdene?

— Det betyr at han aksepterer dommen fra tingretten som den er, når det gjelder disse seks. Bakgrunnen er at han ikke ønsker å rive opp i det som skjedde i disse tilfellene, sier Holden.

32-åringen nektet i retten straffskyld for overgrepene som omfattes av ankesaken.

- Dommen fra tingretten for streng

Det som nå gjenstår dreier seg slik Holden ser det 90 prosent om jus og 10 prosent detaljer. Han ønsker foreløpig ikke å si noe om hvilken straff han mener 32-åringen bør idømmes.

— Mitt ståsted er at han skal få en riktig straff. Dommen fra tingretten er etter min mening for streng.

Forholdene som skal behandles av Agder lagmannsrett dreier seg om tre tilfeller der han ble dømt for seksuell omgang. 32-åringen mener det kun var snakk om seksuell handling. Det siste punktet dreier seg om en beføling 32-åringen mener ikke medfører noen straffbar handling.

Aktor Ingrid Thorsen gjorde det klart i retten at påtalemyndigheten kommer til å be om samme påstand som sist, det vil si fem år. I tingretten ble 32-åringen dømt til fire års fengsel.