FARSUND: Maskert med finlandshetter tok to tyver seg inn i butikken Natur og Fritid på Borhaug natt til søndag. I løpet av et par minutter forsynte tyvene seg med kikkerter, gps-er og andre varer til en verdi av nærmere 100.000 kroner.

— Naboen, som bor i en leilighet i samme bygget, våknet da de slo inn døra med slegge. Han kom ut etter ett minutt, og så to personer kaste noe inn i bilen. De kjørte som fy da de så ham, forteller kundekonsulent Runar Jåbekk i butikken til fvn.no.

Forsvant i rød stasjonsvogn

Sjokkbrekket skjedde ifølge politiet like over klokken 05 søndag morgen.

— Vi fikk melding om at tyvene hadde slått seg inn med slegge i butikken. De forsvant fra Fyrveien i en rød bil. Vi har foretatt åstedsundersøkelse på stedet, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt.

Etter det fvn.no forstår, ble patruljer i distriktet bedt om å holde utkikk etter en rød stasjonsvogn. Foreløpig er det imidlertid uklart hvor tyvene kjørte.

Natur og Fritid har størsteparten av salget gjennom netthandel, og sender derfor mye som postordre. Ifølge Jåbekk fikk tyvene med seg 15-20 postpakker som var klargjort for utsending.

— I disse pakkene lå det mye som tyvene helt sikkert ikke har bruk for. Det var blant annet fuglebøker, fotosekker og puslespill. Men de har fått med seg kikkerter og gps-er som lå i hyller like innenfor inngangsdøra, sier Jåbekk.

- Var forberedt

Det var tydelig at tyvene hadde fått hastverk med å komme seg ut.

— De hadde mistet varer som lå igjen på gulvet, sier Jåbekk, som alt i alt er glad for at tyvene valgte å gjøre innbruddet med slegge.

— Når man slår inn en dør med slegge, bråker det mye mer enn om det hadde valgt en strategi som å dirke seg inn. Vi var forberedt på at noe slikt kunne skje, så vi oppbevarte ikke de dyre tingene i butikken. De fikk med seg om lag 20 kikkerter, men disse var relativt billige. Hadde de fått med seg dyre kikkerter til mellom 15 og 20.000 kroner, hadde de fått en helt annen fangst, sier Jåbekk.