KISANGANI: I dag starter rettssaken mot nordmennene Tjostolv Moland (28) og Joshua French (27). De er tiltalt for å ha drept sjåføren som skulle kjøre dem til Uganda, Abedi Kasongo.

Følg rettssaken live i bunnen av saken her!

I over tre måneder har hans kamerater i fagforeningen ventet på at saken skal komme opp for retten.

— Vi kommer til å parkere alle bilene utenfor Afraco (fransk-kongolesisk kultursenter, red.anm) slik at alle kan se at rettssaken har startet, sier Juma-Dieudonné en av den drepte sjåførens kolleger.

Fagforeningen har vært en av pådriverne for å få rettssaken kjent blant byens befolkning. Blant annet står de bak reklame på TV og radio som forteller at rettssaken starter i morgen.

Juma-Dieudonné står foran fagforeningens lokaler. Rundt seg har han en håndfull andre sjåfører.

Sjåførene er overbevist om at rettferdigheten vil seire, og for dem vil det si at Moland og French blir dømt.

- Hvordan vil dere reagere om han blir frikjent?

— Det vil vi reagere negativt på. De drepte vår bror og sier de er uskyldige. Hvordan ville det vært om vi kom til deres land og drepte en mann, hvordan ville det vært, spør han retorisk og får nikk fra de andre rundt.

Sjåførene vil ikke stå bak opptøyer om nordmennene ikke blir dømt, men de vil demonstrere slik at både myndighetene i Kongo og i Norge vet at de er uenige i avgjørelsen og mener den er urettferdig.

— Det som er rett nå er at disse mennene blir dømt og at de må betale erstatning til familien som er igjen, sier Juma-Dieudonné.