KRISTIANSAND: 17.august markerer for mange starten på en ny jobbhøst. For mange betyr også 17.august at de har barn som starter igjen på skolen, eller kanskje de starter for første gang.

Vi i fvn.no bestemte oss dermed for å dra ut å dokumentere rushtrafikken inn til Kristiansand.

Like før klokken sju stilte vi oss opp. Det var ikke mange bilene å se på veien. Men da klokken nærmet seg ti over halv åtte begynte det å gå stadig saktere. Og fra da, og til cirka kvart over åtte var det saktegående kø i retning sentrum, før det løste seg opp igjen.

Og det er noen som opplever trafikksituasjonen som verre enn andre. Vågsbygd vel skal i ettermiddag aksjonere ved å dele ut løpesedler til bilister som sitter i kø på Vågsbygdveien.

— Vi har en håpløs trafikksituasjon, fastslår Aud Kristine Fjeldstad, leder i Vågsbygd vel, til fvn.no.

Vågdbygd vel håper at en tunnel fra Hannevika til Langenesveien vil hjelpe på det de mener er en uholdbar trafikksituasjon.

— Vi målte tidsbruken i rushtiden med Fædrelandsvennen for halvannet år siden, og da tok det vel 50 minutter med bil fra Andøya til byen. Også kan en jo spør seg hvor lang tid det tar fra Lillesand, sier Fjeldstad.

Men tunnel fra Hannevika til Langenesveien er foreløpig ikke en realitet. Ihvertfall ikke hele veien til Langenesveien. Foreløpig er det kun planlagt å bygge tunnel fra Hannevika til Lumberkrysset, ifølge Fjeldstad.

— Og da kommer det jo til å flaske seg der, sier hun.

Og nå vil Vågsbygd vel legge press på politikerne fra Sørlandet. De ønsker at de skal jobbe for at det blir tunnel hele veien ut til Langenesveien, og ikke bare til Lumberkrysset.

— Dette må skje. Vi i Vågsbygd vil ikke kveles av en dårlig vei. Vi ønsker en positiv utvikling av bydelen, sier Fjeldstad.

På torsdag inviterer de til folkemøte på Vågbygd videregående skole. Der er også politikere fra alle partiene i Kristiansand representert.