MANDAL: — Vi håper å kunne finne danskene sittende på en holme, sier politistasjonssjef i Mandal, Bjart Gabrielsen, til fvn.no.

Les også: Fryktes druknet utenfor Mandal

Mener han så to drukne

Politi og redningsmannskaper har fortsatt ikke gitt opp håpet om å finne de fire savnede danskene i live. Torsdag trappes leteaksjonen opp.

Dette til tross for at mannen som først fikk varslet om ulykken, har forklart at han mener to av kameratene druknet like etter forliset ved 14-15-tiden onsdag.

Torsdag formiddag settes Røde Kors og Sivilforsvaret inn - for å søke langs Sandøy, og de nærliggende øyer.

Ved 11-tiden er status at leteaksjonen fortserre med full styrke. Luftambulanse fra Arendal, én fregatt, Kystvakten, én MTB to politibåter, samt tre redningsskøyter er satt inn i søket. Orion-flyet fra Andøya, som tidlig torsdag ankom sørlandskysten. var ved 11-tiden på vei nordover igjen.

— Vi anser dette som en relativt stor leteaksjon, og vi fortsetter med samme intensitet til vi beslutter noe annet, sier pressevakt ved hovedredningssentralen, Per Fjeld, til fvn.no.

Hyttetur

Danskene var på en privateid hytte på Skjernøy — en hytte som ifølge Bjart Gabrielsen skal være eid av den ene danskens far.

— De bestemte seg i går for å legge ut på en fisketur. Ingen av de seks hadde redningsvest på seg, sier Gabrielsen.

Fisketuren ble lagt til fjorden utenfor Odd, like ved Skjernøy. Båten gikk etter en stund tom for bensin, og den drivende båten ble kastet rundt av en bråttsjø i den grove sjøen.

De to danskene som er innlagt ved Sørlandet sykehus Kristiansand, vil begge bli avhørt så fort som mulig.

Les også: Stabilt for de to innlagte danskene

Det var like før klokka 23.00 onsdag kveld politiet fikk melding om forliset, etter at én av de to danskene hadde svømt i timesvis for å komme i land og i kontakt med folk. Først hjalp han den ene kompisen i land på en holme, før han senere la ut på en ny svømmeferd for å få varslet om ulykken.

— Han har hatt en helt vanvittig tur, og det er et mirakel at han har klart seg, sier politistasjonssjef Gabrielsen.