VENNESLA: — Dette er helt utrolig fantastisk. Dette er et stort og viktig prosjekt for kommunen, sier Thorild Brandsdal, ordfører i Vennesla. Sammen med varaordfører Berit Kittelsen, fikk hun æren av å legge grunnsteinen i bygdas nye signalbygg.

— Jeg tror dette bygget kommer til å generere så mye positivitet og kreativitet. Det kommer til å sette Vennesla på kartet, sier hun begeistret. Men ikke alle i bygda har vært like begeistret for det nye kulturhuset. Bygget har allerede blitt nesten 20 millioner kroner dyrere enn planlagt. Nå er prislappen oppe i 71 millioner kroner.

— Det vil alltid være uenigheter, men jeg synes faktisk det har vært forbausende lite uenigheter om dette prosjektet, sier ordføreren. Hun mener det nye kulturhuset har uendelig med muligheter.

Aktivitet hele døgnet

Kulturhuset skal etter planen står ferdig i august 2011, og bygges i tilknytning til det eksisterende samfunnshuset, som har 300 sitteplasser, scene og kino.

— Vennesla sentrum har blitt oppusset og fornyet de siste ti årene. Kulturhuset ligger midt i sentrum, og skal skape liv og aktivitet blant innbyggerne, forteller utviklingssjef Aslak Wegge i Vennesla kommune.

— Kulturhuset skal ha fellesfunksjoner der det blir enklere å sette opp teater og utstillinger. Kulturskolen skal holde hus her, og vi håper på liv hele døgnet. Det skal bli et kompetansesenter som ser fremover, sier Wegge.

Kultursatsing til 2,3 milliarder

Det bygges for tiden mange nye kulturhus på Sørlandet. I Åseral og Lindesnes er nye bygg allerede på plass, mens det i i tillegg til Vennesla bygges i Kristiansand, Flekkefjord og Mandal. Totalt bygges det kulturhus for 2,3 milliarder kroner. Vennesla-ordføreren mener satsingen er viktig.

— For vår del mener jeg at vi ikke hadde råd til å la være å bygge det, sier Brandsdal. Hun er stolt over at kommunen har klart å realisere prosjektet, og mener mange tilsvarende bygg ikke kommer lenger enn til skrivebordet.

— Det hadde vært en utrolig skuffelse å ikke fått det til, forteller hun.