KRISTIANSANDS: Juryen i Agder lagmannsrett trakk seg tilbake cirka klokka ti tirsdag formiddag for å ta standpunkt til om en 31 år gammel mann er skyldig i å ha utøvet vold mot babyen til kjæresten slik at babyen døde. I tingretten ble 31-åringen frifunnet. I lagmannsretten ble han dømt, men denne dommen ble opphevet på grunn av saksbehandlingsfeil. Nå har saken vært til ny behandling i lagmannsretten, og nærmer seg en avslutning.

Rettens administrator, lagmann Paal Christian Aartun, presierte overfor juryen at hans vurdering av bevisene bare var av veiledende og rådgivende art. Men dersom juryen følger lagmannens oppfatning kommer de til å svare ja på skyldspørsmålet. Lagmann Aartun var særlig opptatt av hva den rettsmedisinsk sakkyndige, professor Torleiv Rognum, kom med av opplysninger i retten. Rognum opplyste at det er brukt vold mot babyen, og at volden er utøvet med en viss kraft.

Dommeren minner om at det bare var tre personer i leiligheten da den lille babyen døde; barnet, moren og den tiltalte. Babyen ble påført skader som han døde av i et tidsrom på noen timer før han ble funnet død om morgenen. Ingen andre enn de tre var i leiligheten. Da må lagretten ta standpunkt til hvem som har påført babyen de dødelige skadene, var Aartuns råd.