GRIMSTAD: — Den planlagte åpningen regnet bokstavelig talt bort i natt, nesten sukker informasjonssjef Lars Gunnar Nag hos Agder OPS Vegselskap. Han peker på at det er lange strekk med bordlagte skråninger langs den nye motorveistrekningen fra Tjoretjerra bru øst for Nørholm og de 4,5 kilometerne frem til Øygardsdalen rett nord for Grimstad sentrum.

— Regnet har vasket bort en hel del jord, dermed må gravemaskinene reparere en del her. Den ferdigbefaringen vi hadde tenkt å gjennomføre i dag, må dermed utsettes til i morgen onsdag, forteller Nag.

Nag kan ikke love at det blir åpning i løpet av onsdagen heller. Han viser til at det er en lang sjekkliste man skal gjennom i samarbeid med vegvesenet. Er det påpekninger her som krever arbeid og retting, blir det fort nye utsettelser.

De første ti kilometerne av den nye firefelts motorveien i 38,3 km lengde fra Kristiansand til Grimstad skulle vært tatt i bruk i løpet av helgen. Annonsert åpning klokka 12 i vest ble utsatt noe på grunn av at ferdiggjøringen tok mer tid enn forutsatt. Her pøste man på med mannskaper fra anlegget i Grimstad, og fikk åpnet 5,5 km med fire felts motorvei fra Rona til Dyreparken i løpet av lørdagen. Men dermed måtte den planlagte åpningen i øst mandag morgen også utsettes.

— Det kom svært mye regn mandag kveld og i natt, så en del jord i kantene er blitt vasket bort. Dette medfører en del ekstra arbeid, påpeker Nag.