LILLESAND: – En del av anleggskjøretøyene holder høy hastighet, synes jeg. Det bør settes inn tiltak før det skjer en alvorlig ulykke her, sier Kjell Ottar Håbesland i velforeningen.

Fædrelandsvennen observerte i går flere tunge anleggskjøretøy i relativt høy fart og at flere arbeidsbiler var parkert i krysset.

Rundkjøringen i krysset er fjernet og det er tett trafikk av tunge anleggsbiler, dumpere og lastebiler til og fra næringsområdet på Gaupemyr.

Hovedentreprenør CJV E 18 reagerte raskt da Fædrelandsvennen i går tok kontakt og fortalte om frykten fra velforeningens medlemmer.

— Vikepliktskiltene er fjernet. Vi tar tak i dette med en gang. Ny skiltplan sendes i dag til Statens vegvesen, sa Kyrre Lian i CJV E 18. Kirkemyr-krysset ligger mellom Tingsaker og Gaupemyr og midt i et anleggsområdet knyttet til E 18-anlegget. Utrygge barn ble tidligere innvilget skoleskyss forbi anleggsområdet.

I det skumle krysset er det satt opp gjerder for å skjerme myke trafikkanter, men på den ene siden må fotgjengere krype over en byggekran om de skal unngå anleggstrafikken.

— Vi så hva som skjedde på Storemyr. Vi ønsker ikke en dødsulykke til, sier Håbesland, og legger til at mange barn og unge ferdes i området.

Øvre Heldal vel har bedt Lillesand kommune gripe fatt i saken. Håbesland sier det ikke er noe problem å ordne omkjøringsveier.

— På Gaupemyr kan gang- og sykkelveien åpnes og på Heldal-siden kan det anlegges omkjøring via hagesenteret, sier Håbesland.

— Vi tar sikkerhet på alvor og vil se på saken sier avdelingsingeniør Audun Larsen i Lillesand kommune.

Det har allerede vært to dødsulykker i forbindelse med E 18-anlegget, som startet opp for drøye halvannet år siden.

I vinter ble en eldre mann rygget over av en anleggsbil i Risdal-krysset i Grimstad. På Storemyr i Lillesand ble en bilfører nylig drept da bilen hans ble knust under en anleggsdumper.

Etter begge ulykkene ble det satt i gang strakstiltak for å hindre nye ulykker. På Storemyr har Securitas-vektere i flere uker voktet Birkelandsveien.