KRISTIANSAND: — Ledningen har svaiet på halv stang siden fredag. Da den begynte å blåse i vinden i kveld sprutet det gnister fra den, sier Åge Nesland som bor sammen med familen i Ospeveien til fvn.no

Han forteller også at lysene har blinket i huset deres, samt i flere av husene rundt.

Meldte fra fredag

Nesland meldte fra til Agder Energi om at strømledningen like ved huset deres hadde røket fredag, men ingen kom for å undersøke den.

— Jeg meldte fra igjen i dag da jeg så gnistene. Det kunne jo være farlig om ledningen hadde løsnet og noen hadde kommet borti den, sier Nesland.

Mandag kveld var reperatører fra Agder Energi på plass i Ospeveien for å fikse strømledningen.

Gåen isolator

— Det viste seg at det var en isolator som var gåen, og som et resultat av dette hadde ledningen røket, forteller informasjonsdirektør i Agder Energi, Realf Ottesen, til fvn.no.

Han var ikke kjent med at ledningen i Ospeveien hadde røket før Agder Energi sin nettsentral fikk melding om det klokken 21.25 mandag kveld.

— Hvis de har meldt fra om dette før og ikke fått hjelp må jeg bare beklage. Vi har hatt de travelt de siste dagene, og har måttet prioritere de mest alvorlige strømproblemene, sier han.

Fikset strømlinjen

Han forteller at strømlinjen i Ospeveien er en lavspentledning.

— Det er begrenset hvor farlig den er med mindre den berøres direkte, sier han.

Reperatørene måtte kutte strømmen i noen av husene i området mens de arbeidet med å fikse problemet, men klokken 22.40 var linjen i orden og alle hadde fått strømmen tilbake.