KRISTIANSAND: — Vi skal stoppe alle trailere som kommer av ferjen og sjekke at de er skodd for føret, at de har gode vinterdekk og kjetting, sier distrikssjef ved Statens Vegvesen Region Sør, Johan Mjaaland, til fvntv.

Se video

Pålagt bruk av kjetting

  • Vi har stoppet og kontrollert rundt tyve vogntog som alle er pålagt bruk av kjetting. De som ikke oppfyller det kravet blir stående på kaia, sier seksjonssjef ved Statens Vegvesen Region Sør, Terje Bekker, til fvn.no.

Men det er ikke bare trailerne som får merke at det er sleipt veiføre på Sørlandet. Flere av personbilene som har kommet i havn sliter med å komme opp første bakke fra ferjeterminalen like ved rundkjøringen ved Samsen. Også de har fått sitt pass påskrevet i dagens kontroll.

Bekker reagerer på at flere bilister fortsatt kjører rundt på sommerdekk.

  • Det verste i dag var at vi stoppet seks lette kjøretøy med sommerdekk. Deriblant en polsk barnefamilie på vei til Haugesund. Det er bare trist, sier Bekker.

Stopper biler med sommerdekk

Statens Vegvesen sjekker i dag også samtlige personbiler og de som ikke har vinterdekk blir sendt tilbake med ferja, eller må bli stående på terminalen inntil det er blitt kjøreforhold for sommerdekk.

Fikk problemer: Denne bilen fikk problemer da den skulle ta seg opp den første bakken etter ferjeterminalen. MMS: Lars Kristian Larsen.

Skal vi tro meteorologen skjer ikke det med det første. Hun varsler nemlig en større nedbørsmengde allerede i formiddag.

Realt vinterføre

Veitrafikksentralen melder i tillegg om realt vinterføre med snødekke flere steder på Sørlandet.

— Vi har melding om snødekke, sier vaktoperatør ved Veitrafikksentralen, Marianne Carleim til fvn.no.

Snøen laver ned på Sørlandet og det er vanskelig å ta unna den nedbørsmengden som kommer.

Hun opplyser om at mannskapet er ute og at det blir gjort tiltak for å få snøen unna de stedene den har lagt seg.

— Vi har ikke noe meldinger om vanskeligheter, men det er jo vinterføre og sterk vind, sier Carlheim, som tror bilistene så langt har tatt det rolig.

Kontrollerer: Mannskap fra Statens Vegvesen foretar en grundig sjekk av dekkene. MMS: Lars Kristian Larsen