BEITOSTØLEN: Geir Ludvig Aasen Ouren gikk inn til en sterk sjetteplass i verdenscupen på 15 kilometer fri teknikk på Beitostølen lørdag. Det er hans nest beste plassering i verdenscupen noensinne og beste plassering på normaldistanse. I 2006 tok han femteplass på 50 kilometer fristil i Oslo.

— Jeg er godt fornøyd. Jeg følte ikke det gikk så bra før etter jeg hadde kommet i mål, sier Oddersjaa-løperen til fvn.no.

- Skritt på veien

Han er fornøyd med fremgangen og mener han gjorde et solid løp, men er nøktern i forhold til å sikre seg plass til OL i Vancouver.

— Det er langt dit, og jeg må nok ha bedre plasseringer enn dette. Men det er et skritt på veien, sier han.

— Jeg har gjort fremgang i forhold til sist helg. Jeg er med, og jeg føler jeg har muligheten til å være med videre, legger han til.

Søndag skal Aasen Ouren gå stafett.

— Jeg har ikke fått beskjed om hvilken etappe jeg skal gå ennå, så det får vi se. Men det er moro å gå stafett, jeg er i bra form, så det blir veldig moro. Også blir det litt øving på å gå i felt, selv om ikke feltene er så store. Så det er god trening til fellesstarten, sier Geir Ludvig Aasen Ouren.

Gråt på TV

Det var skiskytteren Ronny Hafsås som vant løpet, noe han viste at han var svært fornøyd med da han tok til tårene direkte på TV.

— Jeg har jobbet knallhardt for å gå fort på ski og vi ser i dag at det fungerer det. Jeg hadde en avslutning som få matcher. Det ser ut til at det gikk bra, sa Hafsås til NRK.

Andreplassen gikk til franske Vincent Vittoz som gikk i mål kun 0,2 sekunder bak Hafsås. Deretter fulgte finske Matti Heikkinen, Petter Northug og John Anders Gustad.