AGDER: Agder politidistrikt skriver i en pressemelding at det tirsdag og onsdag ble aksjonert mot hus og hytter i strandsonen langs hele sørlandskysten.

Det opplyses at bakgrunnen var å kontrollere byggeaktivitet i skjærgården for å undersøke om lover og regler i arbeidslivet blir fulgt, samt avdekke om det blir brukt arbeidskraft som ikke har lovlig opphold i Norge.

– Det bygges og restaureres på hus og hytter i strandsonen langs hele sørlandskysten. Erfaring har vist at en del av dem som jobber, jobber uten kontrakter, gjeldende tariffer eller gjeldende norske arbeidsdokumenter, sier Jan Kåre Eriksen, politiførstebetjent i Agder politidistrikt og talsperson for A-krimsenteret i Kristiansand.

Det ble foretatt totalt 31 kontroller, og dette var resultatet, ifølge Eriksen:

* 13 personer bortvist fra arbeidsplassen etter politiloven grunnet manglende arbeidsdokumenter.

* Én person anmeldt for brudd på forurensingsloven.

* Ett arbeid stanset grunnet arbeid i høyden.

* Det ble også gitt flere pålegg om utbedringer fra Arbeidstilsynet.

– Skatt sør, Nav Kontroll og kemneren i Kristiansand-regionen vil i etterkant undersøke opplysninger som har blitt gitt A-krim senteret, sier Eriksen i pressemeldingen.

– Det ble ikke avdekket ulovlig arbeidskraft denne gangen, men det ble gitt informasjon og veiledning til mange av firmaene som ikke hadde full kontroll på alle krav som stilles i forbindelse med arbeid på byggeplass, sier Eriksen.