KRISTIANSAND: Stopp Islamiseringen av Norge (Sian) har etter flere års kamp fått lov å holde debatter på Kristiansand folkebibliotek.

Men de er så misfornøyde med betingelsene som blir satt, at leder Arne Tumyr møtte opp i bystyret onsdag for å si ifra.

— Det blir satt en rekke særkrav til oss som andre organisasjoner ikke møter. Vi har blitt nektet å bruke Vidar Kleppe som debattleder, sa Tumyr fra bystyrets talerstol.

Han kom med sitt utspill i forbindelse med åpen spørretime.

Likhet

Etter en klage til Sivilombudsmannen har Kristiansand folkebibliotek tillatt at Sian skal få holde arrangementer på biblioteket. Men de krever blant annet en nøytral ordstyrer som ikke deler hovedtrekkene i Sians syn.

Les også: Kleppe kan bli nektet å lede islam-debatt

Biblioteksjef Anne Kristin Undlien har sagt at Vidar Kleppe neppe vil oppfylle disse kravene.

Og slike krav skal hun fortsatt få lov å sette. Det sa varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF) som ledet onsdagens bystyremøte.

— Det er viktig at organisasjoner ikke skal forskjellsbehandles, men det betyr ikke at biblioteket ikke kan legge føringer. Og føringene skal ikke være annerledes for én organisasjon enn for en annen, sa Kristiansen.

Kriterier

Ifølge Jørgen Kristiansen er kravene fra biblioteksjefen også i tråd med Sivilombudsmannen føringer.

— Sivilombudsmannen skriver faktisk at opplegget skal bidra til en opplyst debatt, sa Kristiansen.

Tumyr var misfornøyd med svaret.

— Han sier at kommunen ikke har foretatt seg noe som helst, selv om enhver må se det i urimelige i forskjellsbehandlingen. Han burde ha sagt at Kleppe kunne være ordstyrer.