Det hjelper ikke om snøfreseren er aldri så kraftig når sjåføren må kjøre i blinde i snøfokket. Foto: Johs. Bjørkeli
Det lå en halvmeter nysnø også i lavereliggende strøk av fylkesvei 45 Valle i morgentimene. Også her var sikten elendig i de verste kastene i snødrevet. Foto: Johs. Bjørkeli

— Dette er håpløst. Ikke mulig å kjøre videre innover mot fylkesgrensa i så elendig sikt. Til og med på veien fra Rotemo opp hit til Blåsteinsåne var det så dårlig sikt at jeg ikke så brøytestikkene flere steder, sier snøfreserfører Knut Plassen til Fædrelandsvennen.

LES OGSÅ:

LES OGSÅ:

Det var et forrykende uvær i morgentimene da Fædrelandsvennen kjørte etter brøytebilen med Knut Olav Tveiten bak rattet opp bakkene fra Valle til Blåsteinsåne, et par mil inne på fylkesvei 45. ## Får ikke tak i bileiere

Overingeniør Pål Arnfinn Haugen ved Statens Vegvesen i Valle sier til Fædrelandsvennen at de prøvde å komme seg innover fylkesveien langs Bjørnevatn for å sjekke rasfaren og for å prøve å komme i kontakt med eierne av to personbiler som har stått parkert og innesnødd ved fylkesgrensen siden lørdag.

Det hjelper ikke om snøfreseren er aldri så kraftig når sjåføren må kjøre i blinde i snøfokket. Foto: Johs. Bjørkeli

Det har ikke lyktes brøytemannskapene å komme i kontakt med dem siden det ikke er mobildekning i området.

Nytt forsøk onsdag

Verken Haugen eller lensmann Dag Hovden ved Valle og Bykle lensmannskontor tror imidlertid at det ikke er noen fare for disse siden ingen pårørende har slått alarm.

— Vi gjør et nytt forsøk i morgen tidlig, sier snøfreserfører Knut Plassen og vender snuta på den svære snøfreseren ned mot Valle igjen. Selv ikke en slik doning kan gjøre noe når føreren ikke ser noen ting i snøfokket.