• Send oss dine bilder fra fjellet på e-post til nyheter@fvn.no eller MMS til 03811. Bilder på Instagram kan tagges med #fvn

På Bortelid har det vært perfekt vær og fullt i både skiløyper og i alpinbakkene i helga.

— Vi har hatt veldig bra med folk i helga. Rogalendingene har hatt vinterferie hele uka, men er her fortsatt, og nå har også sørlendingene kommet, sier daglig leder ved Bortelid skisenter, Lasse Liestøl.

Han forteller at anlegget hadde omkring 1000 betalende gjester lørdag, og at folk har «gått i kolonner» i skiløypene.— Med så mye folk på Bortelid la vi opp til flere aktiviteter, så som utendørskino og festligheter i varmestua, sier Liestøl.

Rogalendinger

Ifølge ham blir innslaget av rogalendinger stadig større på Bortelid, og gjennom hele uka var det godt med folk fra fylket i vest.

— Været var ikke det aller beste tidligere i uka, men lørdag var det strålende vær, og det tegner til å bli en ny, flott dag søndag, sier Liestøl.

Fortsatt er det over en meter snø i løypene.

— Det har tært på snøen, men det er fortsatt mye. Og så er det meldt påfyll et par dager neste uke, sier Liestøl.

En meter snø

Også på Brokke har det vært godt med folk i helga, forteller daglig leder ved alpinsenteret, Svenn Magne Brokke.

— Vi har hatt en god start på vinterferieuka, med rundt 500 betalende i anlegget lørdag og mye folk i langrennssporene. Men under øvelsene i ski-VM var det nok flere folk i varmestua enn i anlegget! sier Brokke.

Les også:

Været betegner han som «greit», noe han forventer også i dag og utover i neste uke.

— Det blir litt sol og litt snø, sier Brokke, og legger til at alle bakker er åpne og at det ligger omkring en meter snø på bakken.

2600 på Hovden

Daglig leder ved Hovden skisenter, Sture Christian Pilegård, tror på godt besøk gjennom hele ferieuka. Han vil i hvert fall ikke klage på starten:

— Det var 2600 i anlegget lørdag, og allerede nå er det 1200-1300 ute i bakkene. Jeg tror vi havner på rundt det samme som lørdag. Folk bruker god tid på å komme seg ut, de er tross alt på ferie, sier Pilegård.

Det er tradisjonelt sett ikke før mandag det største trykket kommer.

— Det er slik det pleier å være i vinterferien, det er da det største innrykket kommer, sier Pilegård.

- Hvordan er været?

— Det var sol og vindstille lørdag, men i dag er det skiftende skydekke, med litt snø, litt sol og litt overskyet vær. Det er tre årstider på et kvarter!