Arrangementsansvarlig Hans Jacob Stoebner i Kristiansand Svømmeallianse var veldig godt fornøyd med helgens stevne. Foto: Asgeir Høimoen

— Jeg synes det er en fin måte å feire bursdagen på, sier Aateigen, som søndag fylte 14 år.

Under Skagerrak Swim som ble arrangert i Aquarama i helga, klarte han kravet som sikrer han et nytt år på landslaget. Kravet klarte han på 400 meter fri (4.26.31), og på favorittdistansen 200 meter rygg (2.15.80).

— Det betyr at jeg får trent med de beste i landet, og jeg får lært mye. Det er viktig for utviklingen min videre, forteller han.

Jeg trener åtte ganger i uka. Jeg står gjerne opp klokka fem for å trene før skolen.

I tillegg til å klare kravet som gir en ny periode på landslaget, vant han også superfinalen i 50 meter rygg i sin klasse. Aateigen, som svømmer for Kristiansand Svømmeallianse, var fornøyd etter seieren.

— Det var gøy å vinne. Det er dette jeg trener for, sier han.

Trener 19 timer i uka

Aateigen satser hardt på svømmingen, og trener mer enn de fleste på hans alder. Talentet anslår at han trener rundt 19 timer i uka.

— Jeg trener åtte ganger i uka. Jeg står gjerne opp klokka fem for å trene før skolen.

Han er blant de beste i sin klasse hele veien.

Noen klare mål for karrieren har ikke Aateigen satt seg.

— Jeg tar steg for steg, sier han.

- Dedikert

Hans Jacob Stoebner, som er arrangementsansvarlig i Kristiansand Svømmeallianse for Skagerrak Swim, har trent Aateigen. Han er klar på at 14-åringen har et stort talent.

— Han er blant de beste i sin klasse hele veien. Han kan nå så langt han har lyst, sier Stoebner.

Stoebner forteller at Aateigen gjør mye riktig for å bli så god som mulig.

— Han er veldig dedikert i treningen, og gjør arbeidsoppgavene sine. Det viktigste er progresjon. Det er ingen grunn til å tro at han skal oppleve stagnasjon med det første, sier Stoebner.

Kajakk- og svømmetalentet Hakeem Teland svømte inn til en andreplass på 50 meter butterfly. Foto: Asgeir Høimoen

Flere rekorderStoebner forteller at arrangementet har vært en suksess, og han er fornøyd med helga.

— Det har gått helt prikkfritt. Vi har hatt over 500 deltakere her. Deltakerne har kommet fra hele Norge, Danmark og Island, sier Stoebner.

I løpet av helga har det blitt satt flere rekorder. Stoebner synes det er gøy at det har blitt svømt fort under stevnet.

— Nesten alle stevnerekorder er slått i helga. I tillegg har det blitt satt to Norgesrekorder i junior, og flere rekorder for handikappede, forteller han.

Skagerrak Swim er et av to stevner i Norge hvor man kan kvalifisere seg til VM. Selv om mange utøvere kommer langveis fra, er det også stor oppslutning om stevnet lokalt.

— Vi har rundt 100 lokale utøvere her. Neste år kan man kvalifisere seg til OL i Rio gjennom dette stevnet, så det vil nok merkes på deltakelsen, forteller Stoebner.

Seier til Reisænen

Det lokale talentet Sofie Reisænen tok seieren på 50 meter bryst i sin klasse. Hun var greit fornøyd med sine prestasjoner.

— Dette stevnet kommer midt i oppkjøringa til NM her i mars, og det er der jeg vil legge inn formtoppen, sier Reisænen.

Også multitalentet Hakeem Teland, som før nyttår ble kåret til Sørlandets største idrettstalent av Fædrelandsvennen, viste seg fram med andreplass på 50 meter butterfly.

— Jeg har egentlig ikke satset mot dette stevnet. Det er gøy å konkurrere på hjemmebane, sier Teland.