KRISTIANSAND: — Dette er en generalprøve for 17. mai, og en fin anledning til å markedsføre oss for dem som kanskje kunne tenke seg å begynne å spille. Vi har absolutt plass til flere, sier styreleder Tone Vigsnes Borø i Hånes og Tveit skolekorps.

Som navnet tilsier ble hennes korps på 90-tallet slått sammen av Tveit og Hånes, da de to korpsene hver for seg sto i fare for å måtte legge inn årene. I dag har korpset med stort og smått 25 medlemmer. Det er imidlertid de yngste musikantene som dominerer. Bare tre av musikantene i Hånes og Tveit skolekorps er over 13 år, og gjennomsnittsalderen på medlemmene er ikke høyere enn 10 år.

Tanja Birkeland i Songdalen skolekorps (t.v.) og Tone Vigsnes Borø i Hånes og Tveit skolekorps avviser begge at korpsforeldre blir pålagt mye dugnad. Foto: Torbjørn Witzøe

Sliter med rekrutteringen— Som mange andre korps skulle vi gjerne hatt flere medlemmer. Vi mistenker at det er myten om at det er så mye dugnad i korpsene som får foreldre til å pense barna inn på andre aktiviteter. Det stemmer imidlertid ikke. I løpet av et år har for eksempel vårt korps bare to dugnader, og det vil jeg påstå er langt mindre enn i mange idrettslag, sier Tone Vignses Borø.

Tanja Birkeland i Songdalen skolekorps skulle også gjerne ha avlivet myten om at det fører med seg så mye dugnad og loddsalg med det å spille i korps. Hun sier at de heller ikke har så høy medlemskontingent.

— I anledning Skolekorpsenes dag har vi slått oss sammen med Søgne skolekorps. Dermed kan vi stille med 50 musikanter her i dag. På 17. mai spiller vi imidlertid hver for oss, sier Tanja Birkeland.

Jakob Bøgwald-Storsveen og Fredik Vigsnes Borø debuterte lørdag som duskebærere for Hånes og Tveit skolekorps. Foto: Torbjørn Witzøe

Stor felleskonsertI tillegg til å holde spredte konserter rundt om i Kvadraturen, møttes alle 500 musikantene under Skolekorpsenes dag til felles øvelse i Kilden teater— og konserthus. Etterpå holdt de en stor felleskonsert på utsiden av Kilden.