— Hvordan pengene skal disponeres blir et politisk spørsmål, men store deler vil nok bli brukt til å kompensere for undervisningstapet. Det er dermed ikke snakk om noen ren besparelse for kommunen, sier seniorrådgiver Svein Tore Kvernes i oppvekstsektoren i Kristiansand kommune.

Over 140 lærere er nå i streik i kommunen. 80 ble tatt ut da streiken startet for to uker siden, mens rundt 60 ble tatt ut under opptrappingen sist torsdag. Hver enkelt lærer trekkes 1800 kroner i lønn for hver dag i streik. Torsdag var beløpet totalt rundt 2,7 millioner kroner.

— Hvordan skal dere kompensere for undervisningstapet?

— Det vet vi ikke ennå. Det avhenger av hvor lenge streiken varer. Når streiken er over må vi se på aktivitetene skolene opprinnelig skulle ha og hvordan vi kan kompensere for dette på en vettug måte. Det kan være aktuelt med lenge skoledager, ekstra lærere og mer bruk av overtid. Det vil uansett koste penger, sier Kvernes.

— Hvor bekymringsfull er situasjonen nå mener du?

— Det er klart det er uheldig. Det ene er tapet av verdifull undervisning. Det andre er at skolen er et viktig holdepunkt i hverdagen for mange elever, sier Kvernes.