KRISTIANSAND: Totalt ble 56 prøver undersøkt for influensa. Det melder sykehuset mandag ettermiddag.

— I dag har Sørlandet sykehus HF undersøkt 56 prøver for influensa. 11 av prøvene var positive for influensa A, hvorav 10 var svineinfluensa. Tre prøver var positive for influensa B.

Før helga hadde sykehuset inneliggende 14 pasienter med påvist influensa. Seks av sykdomstilfellene gjaldt svineinfluensa. Lørdag var tallet på innlagte redusert til seks pasienter hvorav kun fire av disse hadde svineinfluensa.

Mandag steg tallene igjen.— Sørlandet sykehus HF har i dag, mandag 7. januar, inneliggende totalt ni pasienter med påvist influensa, fem av disse har påvist svineinfluensa. I tillegg har vi 12 pasienter med mistenkt influensa. Tilstanden er ikke alvorlig for noen av influensapasientene, opplyser Johanne Tunaal-Larsen, kommunikasjonsrådgiver ved sykehuset.

Dermed er det påvist i alt 103 tilfeller av svineinfluensa i Agder siden uke 40 i fjor.

95 av disse er påvist etter 22. desember.Sykehusene i Helse Sør-Øst har økt beredskapen på grunn av ekstraordinær pasienttilstrømning, men nå kan det bli aktuelt å senke beredskapen igjen.

— Rapportene viser at plassituasjonen for sykehusene i Helse Sør-Øst er forbedret fra i går, og flere av sykehusene vurderer å oppheve beredskapen, opplyser Tunaal-Larsen.