FLEKKEFJORD: – Dersom kommunestyret i Sokndal sier ja i sitt møte 25. februar, vil vi umiddelbart starte det industrielle løpet fram mot bygging og drift av vindparken, sier daglig leder Harald Dirdal i Siragrunnen Vindpark.

OPTIMIST: Daglig leder Harald Dirdal tror det er realistisk å få realisert offshorevindparken til 6,4 milliarder

Tirsdag gikk fylkesutvalget i Vest-Agder mot én stemme (Frp) inn for å anbefale at det gis konsesjon til offshorevindparken utenfor Åna-Sira på fylkesgrensen mot Rogaland.

Tidligere har formannskapet i Sokndal, bystyret i Flekkefjord og fylkesutvalget i Rogaland anbefalt planene.

Negative fylkesmenn

Etter at høringsuttalelsen til kommunestyret i Sokndal foreligger vil selskapet bak planene gi tilsvar til uttalelsene som er kommet.

Deretter vil NVE vurdere om det er behov for tilleggsutredninger. Siden det er reist innsigelser mot planene både fra fylkesmannen i Vest-Agder og fylkesmannen i Rogaland, vil det deretter bli innkalt til mekling.

KRAFTPLUGGER: Vindturbinene på Siragrunnen kan ha medregnet vingene komme til å strekke seg over 200 meter over havoverflaten. Navhøyde over vannflaten blir 80-140 meter. Utbygger presiserer at vingespissene ikke vil bli malt røde slik de er på denne illustrasjonen. Foto: kjm

– Vi har et håp om at NVE kan gjøre et konsesjonsvedtak allerede til sommeren, men regner med at et for oss positivt vedtak fra NVE automatisk vil bli anket inn for departementet, sier Harald Dirdal.

Dersom selskapet skulle få konsesjon og bestemme seg for å investere i prosjektet, vil byggearbeidene kunne komme i gang høsten 2015. — Med to års byggetid vil vindparken da tidligst kunne stå ferdig i 2017, sier Harald Dirdal.

6,4 milliarder

De totale utbyggingskostnadene for Siragrunnen vindpark er stipulert til 6,4 milliarder kroner.

Det er søkt konsesjon for å bygge fra 25 til 67 vindturbiner, som vil kunne bli fra 80 til 140 meter høye eller strekke seg opptil 215 meter over havoverflaten når også vingene regnes med.