Fem Start-spillere er med i årets Movember-kampanje. Fra venstre. Matthias Vilhjalmsson, Robert Sandnes, Gudmundur Kristjansson, Amin Nouri og Rolf Daniel Vikstøl. Foto: Håvard Karlsen
Her sitter Start-gutta i salongen før det hele skal begynne. Foto: Håvard Karlsen

— Det er fantastisk at Start-spillerne er med Kreftforeningen å sette fokus på menns helse, sier Geir Wehus, som er distriktssjef i Kreftforeningen.

Lørdag møtte Rolf Daniel Vikstøl, Amin Nouri, Gudmundur Kristjansson, Robert Sandnes og Matthias Vilhjalmsson opp hos Blondie-salongen i Henrik Wergelandsgate I Kristiansandfor barbering, og den offisielle starten på årets Movember. Den internasjonale kampanjen setter fokus på menns helse, spesielt prostatakreft. De som er med, gror bart hele november og samler inn penger til kreftforskning.

— Barten skal gjøre det lettere å snakke om menns helse. Det skal bli et symbol på at man skal samle inn penger på kreftsaken, og forskning på prostatakreft, sier Wehus.

— Hva bør de klare å samle inn?

— Det er ikke godt å si. Jeg vil oppfordre menn og kvinner på Sørlandet til å være med og støtte. Jeg håper disse Start-gutta bruker sitt nettverk, sier Wehus.

- En viktig sak

I fjor ble det samlet inn over sju millioner kroner fra 21.703 registrerte personer i Movember-kampanjen. På verdensbasis kom det inn i overkant av 763 millioner kroner.

Rolf Daniel Vikstøl var den første som mistet skjegget av Start-spillerne lørdag.

— Det er en viktig sak. At vi kan være med å bidra med det lille vi gjør her, er bare kjempebra, sier Vikstøl, som ikke har store forventninger til sin egen bart.

— Det er noen som har mer skjeggvekst enn andre, sier Vikstøl.

Islandsk favoritt

Alle Start-spillerne har plukket ut sin favoritt blant de fem.

— Gummi (Gudmundur Kristjansson, red.anm.) kommer til å få en skikkelig trønderbart. Han er storfavoritt, sier Vikstøl og høster latter fra de fire andre.

— Hvor mye penger håper du å få inn?

— Jeg har aldri vært med på dette før, og jeg vet ikke hvor mye det går an å samle inn. 10.000 kroner er vel et mål, sier Vikstøl.

Dersom du ønsker å gi penger til Start-spillerne, kan du gå inn på movember.com, hvor spillerne får sin egen profil etter hvert.