Den 13 mål store eiendommen «Kampedalen» ligger idyllisk til i strandkanten ved Ulvøysund i Lillesand. I 2012 ble den kjøpt av Dag Høili for 17,5 millioner kroner. Men ved renovering ble det oppdaget store råte— og museskader.

Eiendommen ble solgt «som den er», men kjøperen gikk til sivilt søksmål for å få erstatning av selgerne og deres forsikringsselskap. Han krevde opprinnelig i underkant av 3,9 millioner kroner, men i tingretten ble Høili tilkjent 2,5 millioner kroner.

Motparten anket.

Reduserte prisavslag

I den nye dommen mener lagmannsretten det ikke er grunnlag for å kreve erstatning for råteskader ut over forsikringsbeløpet på 384.000 kroner som Høili har fått utbetalt.

Videre er lagmannsretten kommet til at gnagerne gjorde det nødvendig å utbedre 850 kvadratmeter, en mindre omfattende del enn det tingretten kom til. I motsetning til i tingretten mener dommerne at Høili ikke måtte ruste opp el-anlegget, pusse opp fire bad, loftsetasjen og en vaktmesterleilighet på grunn av museaktiviteten.

Prisavslaget er etter dette satt til 910.000 kroner.

Til Dagens Næringsliv uttaler Høili at han stusser over det store spriket i vurderingene til de to rettsinstansene. Det er ikke kjent om han anker videre.

Høili er også dømt til å betale 240.000 kroner i saksomkostninger til selgerne Kåre Eriksen, Edle Louise Bergan og Protector Forsikring.

Har brukt 15 mill.

Foruten det 503 kvadratmeter store hovedhuset fikk Europris-arvingen dobbel garasje, båthus, stabbur, en 600 kvadratmeter stor brygge og to holmer med på kjøpet.

I dommen fra lagmannretten kommer det fram at Høili har opplyst å ha brukt til sammen tolv millioner kroner på å ruste opp eiendommen fra 1979. I tillegg har brukt rundt tre millioner kroner på hageanlegget.