Skissen viser hvordan arbeidsgruppa i Vennesla kommune ser for seg et nytt aktivitetsanlegg på torget foran herredshuset, samt en enkel oppgradering av området fra Butikkhuset til enden av gågata.

1,5 mill.

Næringsrådgiver Torgeir Haugaa leder forprosjektet til ny lekeplass i gågata. Han opplyser at anlegget er på 945 kvadratmeter, og er beregnet å ha en anleggskostnad på 1.5 millioner kroner. I tillegg kommer moms og eventuelle uforutsette kostnader.

Han skriver i en e-post til Fædrelandsvennen at dette skal være et innspill til budsjettarbeidet, og gi et bilde av kostnadene spesielt ved aktivitetsanlegget.— I et eventuelt hovedprosjekt vil nok utforming, innhold og kanskje størrelsen bli endret, skriver han.

Planlegger

Kommunen har satt av 150.000 kroner til å planlegge en ny aktivitetsplass for barn i sentrum, ettersom dagens lekeplass i sentrum er gammel og slitt, og barnefamilier lenge har etterspurt et bedre anlegg. I skissen er det blant annet tegnet inn trampoline, sandkasse, sklie og klatrenett. Det er også tegnet inn grøntområder og benkeplasser.

I kommunens økonomiplan er det satt av 15 millioner kroner til å ruste opp gågata, men dette er ikke planlagt før i 2017. Derfor ønsket kommunen å starte opp med denne delen av gågata først.