KRISTIANSAND: Det var natt til 6. september i fjor politiet kom over en ruset asylsøker på jernbanestasjonen. Ved nærmere undersøkelser fant politiet en ryggsekk med 5000 rivotriltabletter, som ifølge en dom fra Kristiansand tingrett representerer 6600 brukerdoser narkotika.

Den ene av de to tiltalte, en 22-åring, erkjente i retten kureroppdraget. Han fortalte at betalingen for oppdraget var 20 gram hasj. Den andre tiltalte, en 18-åring, nektet straffskyld i retten. Han fortalte at han bare helt tilfeldig hadde kommet i kontakt med 22-åringen på toget. "Forklaringen fremstår ikke som troverdig i det hele tatt. Til det er det for mange feil og uriktigheter i hans forklaring", konstaterer tingrettsdommer Per O. Refsdalen og hans meddommere, Bente Knight og Makvan Kasheikal.

Den eldste av de to tiltalte ble 1. juni i fjor utvist fra Norge og ilagt innreiseforbud i fem år etter avslag på asylsøknaden. Den andre har også fått asylsøknad avslått, men har krevd omgjøring.

Straffen for kureroppdraget for den eldste ble ubetinget fengsel i 11 måneder. Den yngste fikk et år og to måneder, som også inkluderer andre narkotikaforbrytelser.