FRA KONKURRANSEN: Ida Bjørkås og Sofie Neverdal Olsen i aksjon. Foto: Privat
VINNERTEAM: Ida Bjørkås, Sofie Neverdal Olsen, Frida Neverdal Olsen og Nora Neverdal Olsen Foto: Privat

VENNESLA: Pokalene beviser at fire jenter fra Vennesla Skolemusikkorps drilltropp er blant de ypperste på hele Sør— Vestlandet.

Sist helg var Ida Bjørkås, Sofie Neverdal Olsen, Frida Neverdal Olsen og Nora Neverdal Olsenpå Sveio i Hordaland for å måle krefter, kunstner, rytmer og smidighet med nær 380 andre jenter.

— Det gikk over all forventning. Da har vi i alle fall gjort noe riktig, sier Rune Olsen, drillansvarlig i VSMK, forkortelsen til korpset. Dessuten er han far til tre av de fire venndølene som deltok.

— Drillkonkurranse er ikke, som mange tror, marsjering til korpsmusikk. Drill er dans med drillstav til selvvalgt musikk og egen koreografi. Det kan stilles i solo, duett eller tropp. Våre jenter deltok i både soloer og duetter. For første gang stilte Vennesla også i kategorien twirling. Det er en kategori hvor det handler om tekniske ferdigheter etter internasjonal musikk. I denne kategorien tok vi tre gull og én sølv., opplyser en stolt pappa og trener.

Vinterpokalen

Totalt ble fire gull, tre sølv og to bronse beholdningen etter konkurransen, som heter Vinterpokalen, og som samler det ypperste av drilljenter i Agder, Rogaland og Hordaland.

Det vil stort sett bare si de to siste fylkene. For drilltroppen fra Vennesla er den eneste på hele Sørlandet som driver med konkurransedrill.

Dermed må gjengen stadig ut på langtur.

— Siden sesongstart i august, har vi kjørt mer enn 5000 kilometer. Innen sesongen er over med norgesmesterskapet i Larvik i juni, kan vi vel legge på ytterligere 3000 kilometer. Men først må vi jo kvalifisere oss til NM, påpeker Olsen.

Troppen, som teller 21 jenter når de 13 aspirantene regnes med, samler også erfaring ved å dra til Horten og Skien for å kjøpe koreografier og treningstider av trenere på høyt nasjonalt nivå.