— Jeg kan bekrefte at vi har et helikopter stående værfast i Bergen, sier informasjonssjef Rune Nesdal Jonassen ved Sørlandet sykehus.

Dette er den eneste luftambulansen som har fast tilhold på Sørlandet. Luftambulansen var tidligere i dag på oppdrag i forbindelse med en garasjebrann i Vennesla, hvor en 24-åring fikk andre grads forbrenning.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Transportoppdrag

— De transporterte en pasient til behandling ved Haukeland sykehus. Jeg er ikke sikker på hvilken behandling pasienten hadde behov for, men som regel er det snakk om brannskadepasienter når de blir sendt til Haukeland, sier Jonassen.

Informasjonssjefen kan ikke bekrefte om pasienten som ble transportert er mannen som ble brannskadet i Vennesla. Han er tydelig på at luftambulansens situasjon ikke vil gå ut over beredskapen på Sørlandet.

— Vi har fortsatt full tilgang på vår viktigste ressurs, nemlig ambulansene. I tillegg er en annen luftambulanse fra Lørenskog nede her på et annet oppdrag, sier informasjonssjefen.

Tilbake i morgen

Luftambulansen vil være tilbake på Sørlandet i morgen tidlig.

— Det er såpass stygt vær der nå at de ikke kan fly. Luftambulansen fra Lørenskog blir nok ikke værende her helt til i morgen, så det kan bli et tidsrom hvor vi ikke har helikopter tilgjengelig, sier Jonassen.