— Det er hyggelig at folk tar kontakt, men jeg kan ikke hoppe på alle forespørslene. Jeg må sile ut, sier Hushovd.

Lørdag mottok landets mest meritterte proffsyklist hyllesten fra flere hundre fremmøtte i hjembyen Grimstad. Han ble hedret med sin egen «Thor Hushovds plass» og fikk overrukket flere gaver fra en scene på torvet. Etterpå lettet han litt på sløret angående fremtiden:

Thor Hushovd før barnerittet startet i Grimstad sentrum lørdag formiddag. Datteren Isabel var en av de rundt 150 2-12-åringene som gjennomførte. Foto: Rune Stensland

— Jeg har fått veldig mange forespørsler etter at jeg syklet mitt siste sykkelløp i Belgia for fem uker siden. Noen er direkte jobbrelatert, andre er av enklere karakter. Jeg har blant annet fått en forespørsel om en rolle innen tv: Det er det aktuelt å si ja til, selv om jeg trenger mer tid til å vurdere det, opplyser Hushovd.

LES OGSÅ:Nå kommer "Thor Hushovds plass" i Grimstad

Blir boende i Monaco

Fredag kom han hjem fra Las Vegas og en seanse med Rema 1000. I august skrev han under toårsavtale med matvaregiganten, som innebærer å promovere en aktiv livsstil og sunt kosthold. Hushovd har også engasjert seg i Morgendagens Helter-programmet til Statoil, og han skal ha en rolle fremover både for det årlige Artic Race og sykkel-VM i Bergen i 2017.

Espen Skalleberg holder fram skiltet med Thor Hushovds plass, som senere lørdag ble montert ved Sorenskrivergården. Til høyre Grimstads ordfører Hans Antonsen og til venstre står Hushovd med sønnen Niklas (2). Foto: Rune Stensland

— Jeg ser også for meg at jeg vil være noe mer til stede for Team Sparebanken Team Sør fremover (sykkellag med flere sørlendinger som Hushovd eier). Det blir selvsagt mer tid sammen med familien, og så får vi se hva fremtiden bringer videre, sier Hushovd.

Både han og kona Susanne er klare på at de stortrives i Monaco, og at de trolig blir boende i skatteparadiset en god stund fremover. Parets fem år gamle datter Isabel går i tredje klasse der, mens sønnen Niklas (2) begynner på skole neste år.

— Jeg regner med at vi flytter tilbake til Grimstad en gang, men det er vanskelig å si når det blir. Nå skal jeg i hvert fall kose meg her noen dager, sier Hushovd.

Boksuksess

Lørdagens markering ble avsluttet med boksignering på Oddensenteret, og kommende uke skal han signere nye eksemplarer av «Thor» i Kristiansand. Boka har vært en ubetinget suksess siden lanseringen for halvannen uke siden, og nye opplag er bestilt etter at det første på 5000 ble revet bort.

LES OGSÅ: Hushovds bok inntar boktoppen.

— Det ble jo mye styr rundt noe av innholdet, men jeg står fortsatt inne for alt som er skrevet i boka, understreker Hushovd.

Han legger til at han har vært ute på én treningstur siden avslutningsrittet, og at han trolig kommer til å stille opp på noen sykkelritt i fremtiden.

— Det blir på ingen måte noe comeback, men et hyggelig gjensyn med lokale ritt som for eksempel Bukkene Bruse. Jeg har fortsatt til hensikt å holde meg i form, sier tobarnsfaren.

Thor Hushovd ved Sorenskrivergården, der det nye skiltet med Thor Hushovds plass ble satt opp lørdag ettermiddag. Foto: Rune Stensland

Stolt ordfører

Ordfører i Grimstad, Hans Antonsen (V), var den som lørdag ga klarest uttrykk for hva Hushovd har betydd for hjembyen.

— Du er vår fremste ambassadør og den som har gitt oss mest omtale både nasjonalt og internasjonalt i flere ord. Tusen takk for turen, og takk for at du har holdt deg ren i et dopingpreget sport, sa Antonsen fra scenen.

Byens bakermester Jon Magnus Berg var en av de mange øvrige fremmøtte, og lød som et ekko av flere lokalinnbyggere Fædrelandsvennen snakket med:

— Selv om Thor er et verdensnavn, har han ikke mistet kontakten med folket. Du ser hvor godt han snakker med mange av de som er kommet for å gi ham en velfortjent hyllest.