Like etter at de to kvinnene ble skutt, skal en mann i 50-årene ha blitt observert løpende fra stedet ikledd en blodig dyne, opplyser en kilde til VG.

Ifølge VG har mannen status som vitne.

Skyting i bursdagsselskap

— Det har vært et bursdagsselskap i huset hvor skytingen fant sted, sier politiadvokat Liv Versland Seland til Fædrelandsvennen.

Mannen som feiret bursdag ble avhørt av politiet som vitne etter hendelsen. Han er fremdeles i politiets varetekt, ettersom han er siktet for en annet kriminelt forhold.

Politiet var på åstedet mandag og bar ut bevismateriale. Mandag ettermiddag opplyser politiadvokaten at tilstanden til begge kvinnene er stabil. Kvinnene er 43 og 44 år gamle.

— Det kan se ut som at vi kan avhøre dem om noen dager, sier Versland Seland.

Avhørt søndag kveld

Den siktede 55-årige mannen ble avhørt av politiet søndag kveld. Tirsdag kommer politiet til å be om at mannen blir fengslet i fire uker. Politiet vil begjære at to uker tilbringes i isolasjon.

Fengslingsmøtet er berammet til klokken 11 tirsdag.

Versland ønsker ikke å opplyse hvordan mannen stiller seg til siktelsen. Mannen er siktet for drapsforsøk etter at han skal ha skutt to kvinner i sitt eget hjem tidlig søndag morgen.

- Hva skjedde i forkant av skytingen?

Etterforskningsleder Nils Olaf Holbek ønsker ikke å kommentere hva den siktede mannen har forklart. Politiet ønsker først å få avhørt de to kvinnene som nå ligger skadet på Oslo universitetssykehus. Foto: Torbjørn Witzøe

— Jeg kommer ikke å til å uttale meg om hendelsesforløpet, sier politiadvokaten.Det gjør heller ikke etterforskningsleder Nils Olaf Holbek.

— Han har forklart seg om hendelsesforløpet, men jeg ønsker ikke å gå inn på hva han har sagt av hensyn til den videre etterforskningen, sier Nils Olaf Holbek til Fædrelandsvennen.

Uklart om straffskyld

- Erkjenner han straffskyld?

— Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier Holbek.

Mannens forsvarer, Svein Kjetil Stallemo, ønsker heller ikke å si noe om hvordan klienten stiller seg til siktelsen.

— Han har vært i avhør og gitt sin innledende forklaring. Min klient vil ikke si noe i forhold til innholdet i siktelsen fordi han ikke vil påvirke etterforskningen. Han avventer politiets etterforskning og avhør av vitner og fornærmede, sa mannens advokat Svein Kjetil Stallemo til Fædrelandsvennen klokken 23.45 søndag kveld.

Ble varslet av AMK

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 7.20 søndag morgen.

— Vi ble varslet av ambulansepersonell etter at de ankom stedet, sier Holbek.

Søndag morgen ble to kvinner funnet inne i dette huset med skuddskader. En mann (55) er siktet for å ha skutt de to kvinnene. Motivet er foreløpig ukjent. Her er krimteknikerne avbildet under åstedsundersøkelsen søndag ettermiddag. Foto: Jarle R. Martinsen

Ifølge Lindesnes Avis ble ambulansen tilkalt etter at en mann ringte for å be om legehjelp. At personene trengte hjelp på grunn av skuddskader skal først ha blitt klart ved ankomst.— Vi vet ikke nøyaktig når skytingen fant sted. Det vil den videre etterforskningen vise, sier Holbek.

Krimtekniske undersøkelser

Mandag fortsetter politiet med kriminaltekniske undersøkelser av åstedet. Holbek ønsker ikke å uttale seg om hva slags våpen de to kvinnene ble skutt med. Ifølge Lindesnes Avis skal det ha blitt funnet et håndvåpen på stedet.

De to kvinnene ble søndag ettermiddag karakterisert som henholdsvis alvorlig og moderat skadet.

Var en sammenkomst

Da politiet ankom åstedet var det fire personer til stede. Den siktede mannen, de to skadede kvinnene og en annen mann. Ifølge Holbek forløp pågripelsen uten dramatikk.

— Pågripelsen gikk helt greit for seg. Politiet var bevæpnet, men løsnet ikke skudd, sier Holbek.

Holbek ønsker ikke å si noe om tilstanden til den siktede mannen.

— Det var en sammenkomst i huset lørdag kveld. Vi vet ikke hvor mange som var til stede, men det var bare fire personer der da politiet ankom stedet, sier Holbek, som antar det er tatt de nødvendige blodprøver av den siktede.