I nettdebatten møter hun hovedpastor i pinsemenigheten Filadelfia i Kristiansand, Wiggo Skagestad. Han sier han mener kravet om å fjerne biblene på sykehuset føyer seg inn i en økende tendens til at kristendommen skal raderes bort fra det offentlige rom.

— Dette er en kamp som foregår i samfunnet, vi ser det i skolen og i barnehager, sier Skagestad.

Leder i Humanistisk Forbunds lokallag i Kristiansand, Hanne Einerkjær møtte hovedpastor i pinsemenigheten Filadelfia i Kristiansand, Wiggo Skagestad til en debatt ledet av journalist Bjørn Markussen (i midten). Foto: Steinar Vindsland

Debattleder Bjørn Markussen spør Einerkjær om målet for forbundet er å fjerne kristendommen :— Nei, men vi har opplevd å bli forsøkt radert bort på sykehus. Det blir i liten grad informert fra sykehuset om at Human Etisk forbund har et tilbud om trøst og sorg fra livssynsnøytrale mennesker, og vi har til opplevd at brosjyrer vi har lagt ut på sykehuset har forsvunnet. Vi blir ikke møtt på lik linje med kristne, sier hun.

Skagestad mener sykehusledelsen ikke må gi etter for et mindretall i denne saken, og fjerne biblene fra sykehuset. Han vil ikke legge seg opp i om bøkene skal være på pasientrommene, eller på vaktrommene. Men han er skeptisk til at sykehuset skal tilby annen religiøs litteratur:

— Bibelen er Guds inspirerte ord som har noe å si oss i sorg og glede, sier han.