— Vi ønsker å lage leven på Hovden og skape et arrangement for snowboardmiljøet, sier Jean Moe, daglig leder for nettstedet tacky.no, som er Norges største nettsted for snowboard- og skateboardinteresserte mennesker.

Lørdag ettermiddag skal atv-er og snøscootere taue snowboardere gjennom et snowboardanlegg i Hovden sentrum. Når deltakerne har fått tilstrekkelig fart, skal de hoppe over et ni meter langt gap via et tre meter høyt hopp.

Her er en skisse over anlegget som nå er bygget i Hovden setnrum, og som snowboardere skal leke seg i lørdag. Foto: tacky.no

Gjennom brennende ringI tillegg skal snowboarderne hoppe gjennom en brennende ring.

— Vi kommer til å sette opp en såkalt "ring of fire", som de som kjører skal gjøre triks gjennom. Dette har aldri tidligere vært gjort i Norge, sier Moe, som nevner "double crok" som et av triksene som skal gjennomføres.

- Er dette farlig?

— Det kan være farlig, ja. Men de som skal gjennomføre dett er topputøvere, så de vet hva det dreier seg om.

Mange snowboardere

Snowboardkjørerne Julius Ødegaard, Marius Schafferer, Jonas Veddergjerde og Markus Olimstad er noen av deltakerne i lørdagens show.

— Snowboardmiljøet i Norge er voksende, på tross av at det har vært skrevet mye om dårlig salg av snowboard. Ifølge Alpinanleggenes landsforening er det flere hundre tusen snowboardere i Norge, sier Moe.