— Det er gledelig at det kom en blank frifinnelse. Saken har vært en belastning de siste fem årene. Konkurrenten la inn en uriktig anmeldelse, og lagretten var klar på at utbetalingene som hadde funnet sted var helt legitime, og verken var korrupsjon, utroskap eller brudd på ligningsloven.

Det sier advokat John Christian Elden som er forsvarer for den nå 40 år gamle mannen, som i tingretten ble dømt til fire måneders ubetinget og fem måneders betinget fengsel. To andre menn på 42 og 40 år, ble i samme sak dømt til henholdsvis tre måneders betinget og fire måneders ubetinget fengsel og 150 timers samfunnsstraff. Også de ble blankt frifunnet, da lagretten avviste at det hadde forekommet noen korrupsjon.

De tre var tidligere kolleger i en bedrift som drev med telefonsalg. Da to av dem sluttet, ble han som ble igjen, beskyldt for å ha tatt imot bestikkelser for å ha hjulpet de to andre til å få oppdrag til et nystartet selskap.

— Min klient måtte ta permisjon som følge av de gale anklagene, og kan nå komme tilbake til jobben med hevet hode. Han fikk meget gode skussmål i retten. Nå venter vi på konkurrentens beklagelse og ser fremover, sier John Christian Elden.