— Vi gleder oss over at besøket er så jevnt. Alle dagene i den stille uka, før selve påsketiden begynner, er veldig godt besøkt, sier Aud Sunde Smemo, sokneprest i Kristiansand Domkirke.

Sunde Smemo syns påskebesøket i kirka har vært veldig godt. Hittil i kirkeåret har hun ikke merket noe til en nedgang, men forteller heller om en oppgang. Omlag 1100 var innom Domkirken i løpet av påska, i tillegg ble det arrangert konserter, vandringer og åpen kirke. På palmesøndag var 250 innom, omtrent 50 flere enn året før. Soknepresten sier at mange fulgte med gjennom hele høytiden.

— Mange velger å få med seg hele påsketiden, fra palmesøndag til andre påskedag. Folk velger å få med seg hele fortellingen om Jesus død og oppstandelse, sier hun.

Påska står sterkt

Sammenlignet med en vanlig søndag, forteller Sunde Smemo at det er flere som kommer i høytiden.

— En gjennomsnittlig søndag ligger på 140 i Domkirka. I påska er besøkstallet høyere på de fleste gudstjenestene, og noen av gudstjeneste er veldig godt besøkt. Det sier noe om at påskehøytiden fortsatt står sterkt i oss, sier Sunde Smemo.

Jevn fremgang

Også sokneprest i Trefoldighetskirken i Arendal, Åsta Ledaal forteller påskebesøket har vært bra.

— Når jeg ser på statistikken de tre siste årene, har vi hatt en jevn fremgang. Det syns jeg er spennende når mediene sier det er færre som tror og færre som besøker kirka, for hos oss sitter jeg igjen med en motsatt følelse. Min opplevelse er at det ikke stemmer, sier Ledaal.

412 tok turen innom kirka i løpet av påskedagene. Soknepresten sier palmesøndag og første påskedag var de dagene som var best besøkt. Hun legger til at det er absolutt flere som besøker kirka i høytidene i forhold til de vanlige gudstjenestene. Det syns hun er flott.

— Det viser at påska fortsatt har en plass i folks bevissthet. Vi har hatt en stigning i kirkegjengere. Flere blir døpt og flere blitt vigslet. Det er interessant når statistikken sier det går den andre veien, sier hun.

Folkelig kirke

Ledaal sier flere besøkte kirka under årets påske i forhold til i fjor, og hun mener det er en positiv trend.

— Vi må bare fortsette. Jeg tenker det handler om å synliggjøre kirka og kirkas budskap på en folkelig måte, sier soknepresten.