KRISTIANSAND: — Når mindreårige har kommet til landet og fått oppholdstillatelse, har vi en forpliktelse til å ta imot de, sa KrFs gruppeleder Grete Kvelland Skaara i formannskapet på onsdag.

Før jul sa politikerne nei til å ta imot ti enslige mindreårige asylsøkere siden det ville gi en ekstrakostnad på sju millioner. Nå har regjeringen forandret reglene, og det viser seg nå at kommunen må ut med rundt fire millioner mer.

Flertall

Ti kommuner i Agder og Telemark (region sør) ble bedt om å ta imot asylbarn. Fram til onsdag var det bare Kristiansand som hadde sagt nei.

I formannskapet var Frp det eneste partiet som ikke ville ta imot asylsøkerne. De tror Kristiansand kan si nei uten at kommunen i neste omgang blir tvunget av regjeringen til å ta imot de enslige, mindreårige asylsøkerne.

— Saken er uansett den at Kristiansand har tatt imot veldig mange flyktninger. Så når regjeringen nevner tvang, tror jeg ikke det er Kristiansand som får pekefingeren. Det vi gjør er at vi bare står på det vedtaket som er gjort, sa gruppeleder Tor Utsogn.

Begynner på skole

Kristiansand kommune har undersøkt hvordan det har gått med 86 mindreårige asylsøkere som nå har fylt 18 år.

Denne viser at over 50 av dem nå går på skole.

Svein Ove Ueland, virksomhetsleder for barne- og familietjenesten i Kristiansand, sa til Fædrelandsvennen i forrige uke at de er en krevende gruppe å ta seg av.