Al-Gashamy blir værende i USA i to år til. Han utelukker ikke å prøve seg i den amerikanske proffligaen MLS. Foto: Gardner-Webb University

24-åringen, som har en fortid i klubber som Start, Vindbjart og Jerv, studerer for tiden i USA. Der spiller han også collegefotball for laget Gardner-Webb, sammen med sørlendingene Iman Mafi og Marius Hammersmark. Hans første sesong har gått over all forventning.

— Jeg har hatt en meget god sesong, innrømmer han.

Midtbanespilleren ble tatt ut på både All-Conference-laget (de 11 beste i collegeligaen) og All-State (de beste i staten) etter 2013-sesongen.

— Jeg er ganske fornøyd med sesongen. Jeg var også i assisttoppen i USA, sier Al-Gashamy, som endte med fire mål og sju målgivende for Gardner-Webb University i fjor.

Aktuell for MLS

Andre klubber i USA har nå virkelig bitt seg merke i sørlendingen.

— Jeg har fått tilbud av to andre klubber. Major League Soccer (MLS, proffligaen i USA, red.anm.) er et alternativ. Jeg kunne kanskje ha fått et prøvespill hvis jeg ønsker det, og hvis jeg fortsetter å gjøre det bra. Jeg har hørt det er lag som følger godt med, sier Al-Gashamy, som studerer psykologi og International business.

— Hva synes du om nivået der borte?

— Det er veldig bra, synes jeg. Man kan møte dårlige lag, men de lagene vi møtte i år var veldig gode. De kunne ha gjort det bra i 1. divisjon. De aller beste skolene i USA er fantastisk gode. Klubbene i MLS henter mange spillere derfra, sier Al-Gashamy.

Vil spille for Jerv igjen

En av spillerne 24-åringen har møtt er Pedro Ribiero, som spilte sammen med Henrik Robstad i Coastal Carolina da Jerv-spilleren studerte i USA fra 2011–2012. — Han trente med Stoke i sommer, så nivået på noen av spillerne er ganske høyt, sier Al-Gashamy.

Midtbanespilleren skal nå gjøre seg ferdig med studiene. Når han kommer hjem igjen om to år er planen å spille for Jerv.

— Det er den klubben i Agder bak Start som har de beste forutsetningene for å drive toppfotball, sier Al-Gashamy, som har vært hjemme i Kristiansand i jula.

Til uka reiser han tilbake til USA.