Når gepardene neste uke kommer til Dyreparken, skal de få nye navn. Send inn dine forslag — og bli med i trekningen om en «drømmedag» i Dyreparken.

— Vi ønsker afrikanske navn, siden geparden er av sørafrikansk opprinnelse. Det er ikke gøy for dyrepasseren å rope på «Justin Bieber». Samtidig bør navnet ha en relevans til dyreriket, at det ikke betyr for eksempel «lastebil» på swahili, uttaler direktør Per Arnstein Aamot i Kristiansand Dyrepark.

Tre vinnernavn

Juryen som skal kåre de tre vinnernavnene settes sammen innen kort tid. De som foreslår navn på fvn.no må også legge igjen sin e-postadresse, slik at de kan kontaktes.

Vinnere av konkurransen kåres innen 17. mai, og mottar – i tillegg til ære og en viss berømmelse – følgende premie fra parken:

— Han eller hun kan ta med hele familien på en «drømmedag», der en dyrepasser blant annet vil la dem komme tett på gepardene og vise rundt i dyrenes nye hjem, opplyser direktør Per Arnstein Aamot.

Det finnes fem underarter av gepard. Den som ankommer Dyreparken lever normalt i Sør-Afrika, og er klassifisert som sårbar.

Fra før finnes 15 kattedyr i parken: Sju løver, fire tigre og fire gauper. Løvene har «bare» fem mål å boltre seg på, og flere av dem har fått afrikanske navn, så som Sera, Kila og Kiara.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!