– Det var et Norwegian-fly på vei fra København til Oslo som ble utsatt for en bombetrussel. Kapteinen valgte å gjennomføre en sikkerhetslanding i Göteborg, bekrefter pressetalsmann Daniel Kirchhoff i Norwegian overfor NTB.

Boeing 737-maskinen med 94 personer om bord landet på Landvetter utenfor Göteborg ved 16.30-tida fredag.

Pågrepet

Det var en av passasjerene som kom med bombetrusselen. Han ble pågrepet og ført ut av flyet iført håndjern like før klokka 17, siktet for luftfartssabotasje. Mannen er nå brakt til politistasjonen for avhør.

Ifølge politiet fastholder mannen også etter pågripelsen at det er en bombe i bagasjerommet.

Kapteinen bekrefter ifølge politiet at det finnes en mistenkelig gjenstand om bord i flyet. Det er opprettet en sikkerhetssone på 1.000 meter rundt flyet, og både bombeteknikere og bombehunder er på vei til stedet.

En passasjer sier til dansk TV 2 News at gjerningsmannen snakket et språk som lød som russisk.

«Krakilsk»

TV 2s reporter Ståle Winterkjær var blant passasjerene. Han forteller at alle ble bedt om å sitte helt stille da flyet landet.

– Politiet var på vei og skulle hente oss ut av flyet. Det er mange politibiler med blålys her, forteller han tilTV 2.

Ifølge Winterkjær var gjerningsmannen «helt krakilsk» da han ble geleidet ut av flyet.

– Han prøvde å løpe fra politiet og prøvde å komme seg bort, sier han.

Ifølge reporteren visste ikke passasjerene at det var snakk om en bombetrussel. Men de kabinansatte ga den informasjonen som var nødvendig, og håndteringen var eksemplarisk, mener han.

– Vi trodde mannen skulle bli tatt ut først, men så ble vi passasjerer tatt ut, ti og ti om gangen. Alle var rolige da dette skjedde.

Evakuert

Passasjerene ble evakuert fra flyet og kjørt vekk i busser. Også besetningen er brakt i sikkerhet. Selve evakueringen skal ha gått rolig for seg, og det er ikke meldt om fysiske skader.

Situasjonen har påvirket trafikken på Landvetter, opplyser flyplasselskapet Swedavia. Både ankommende og utgående trafikk ble i en periode stanset, men ved 18.30-tida var trafikken kommet i gang igjen.

– Vi kan gjenoppta virksomheten på den delen av landingsbanen som ikke er berørt, sier Swedavias pressesjef Klas Nilsson tilAftonbladet.

Sitter du, eller kjenner du noen sørlendinger som sitter på flyet? Tips oss på tips@fvn.no eller på telefon 03811.