Gudmund Sagen Foto: Rune Øidne Reinertsen
Daniel Bakken Foto: Odd Inge Rønning Uleberg

— Etter 100 år med diskusjon er det flott at ny kirke i Vennesla er inne i kommunebudsjettet med planleggingsmidler. Men hvorfor vente til 2017 med å planlegge når vi kan begynne neste år? Den venteperioden skuffer meg, sier Gudmund Sagen i Vennesla menighets arbeidsutvalg for ny kirke.

Gudmund Sagen Foto: Rune Øidne Reinertsen

Rådmannen foreslår å bruke 200.000 kroner på å planlegge ny kirke i 2017. Videre vil han bruke en kvart million året etter på å regulere området der Vennesla kirke i dag ligger, går det fram av rådmannens budsjettforslag.

Ni millioner

Sagen minner om at menigheten nylig har solgt Barnestua barnehage ved menighetshuset for ni millioner kroner til Vennesla kommune. Pengene går inn som menighetens egenkapital i kirke-prosjektet.

— Få menigheter legger mer egenfinansiering på bordet enn det vi gjør. Da synes vi det er naturlig at prosessen ikke stoppes opp, sier Sagen, som får støtte av kirkeverge Sven Jørgen Sørensen. Han ønsker også kirke-utbyggingen fremskyndet.

Vurderer bønnesvar

KrFs gruppeleder, Daniel Bakken, er ikke uvillig til å sette i gang kirkeprosjektet fortere enn planlagt, hvis det er mulig.

Daniel Bakken Foto: Odd Inge Rønning Uleberg

— Vi holder våre løfter om at ny kirke er det neste store prosjektet i Vennesla. Til nå har vi tenkt at vi må gjøre ferdig svømmehallen, før vi begynner på noe nytt. Det har blant annet med planleggingskapasitet å gjøre. Den er ferdig til sommeren. Alt kan ikke skje på en gang, sier Bakken.Samtidig sier han at det ikke er noen vits i å utsette for å utsette. Dersom det er praktisk mulig, er han åpen for å fremskynde planleggingen ett år.

— Ap, Sp og vi i KrF skal forhandle om budsjettet. Der vil vi drøfte denne saken og se hva som er mulig. Ny kirke kommer. Nå er spørsmålet om vi skal begynne med en gang eller vente ett år. Vi må rett og slett se hva som er mulig å få til, sier han.