— Mandal kommune kan bidra med moralsk støtte, men det vil ikke bli snakk om økonomisk støtte. Dette takler nok Båtservice best selv, sier Tore Askildsen.

Ordføreren i Mandal får levert nyheten om permitteringene fra Fædrelandsvennen, og mener det er trist at firmaet nå må permittere ansatte.

Imponert over driften

Ordfører Tore Askildsen i Mandal. Foto: Jarle R. Martinsen

— Jeg har mange ganger vært imponert over hvordan bedriften har blitt drevet, og det er veldig beklagelig at de nå må begynne å permittere, sier Askildsen.Han mener Båtservice har betydd veldig mye for Mandal i mange år, og at selskapet har en spesiell status i Mandal. I slutten av 2012 mistet firmaet en kontrakt med Iran, etter at Utenriksdepartementet satte ned foten.

Askildsen nevner kontraktstapet som et stort økonomisk tap for selskapet, og til Lindesnes Avis sier administrerende direktør Bjørn W. Fjellhaugen i Båtservice at med den kontrakten ville de fortsatt vært på "den grønne gren".

Tror de kommer seg gjennom dette

Fjellhaugen har ikke besvart Fædrelandsvennens henvendelse mandag kveld.

— Jeg håper og tror at Båtservice skal komme seg gjennom dette, sier ordføreren.

— Om dette mot formodning skulle føre til at ansatte mister jobben, har jeg tro på at vårt system skal klare å fange opp de som rammes, og finne nye arbeidsoppgaver, sier han.