— Dette er en plass vi står år etter år. Fredagen før påske burde alle vite at vi står i 50-sonen ved Mosby. Sjefen vår varslet til og med om kontrollene på forhånd, men flere ble tatt, sier kontrollansvarlig, UP-betjent Lars Kloster.

Suste forbi

At noen fikk med seg kontrollen var tydelig da to tilsynelatende yngre personer kom susende på hver sin crosser. Med hjelm, slalåmbriller, GoPro hjelmkamera og ingen skilter.

Lasermannen hadde fri sikt helt ned til rundkjøringen ved Mosby. Foto: Baard Larsen

Klosters kollega gikk ut i veibanen for å stanse de to, men den ene crosseren dro inn på fortauet mens den andre sveipet forbi kontrollen. Så dro de opp på bakhjulet og forsvant.— Det er tydelig at de vil vi skal kjøre etter dem. Noe vi av sikkerhetsmessige årsaker valgte å ikke gjøre. De utgjør en fare for seg selv og andre i trafikken, sier kontrollansvarlig Kloster.

Lett synlig

Klokken 14.46 kom den første meldingen via Facebook om kontroll på Høie ved Mosby. Da hadde UP nettopp parkert på stedet.

Farten i 50-sonen lå fra midten av 60-tallet og oppover. To yngre personer på crossere suste også forbi. Foto: Baard Larsen

— Vi har i løpet av fem timer tatt 31 for å kjøre for fort. Høyeste fart var 79 km/t i 50-sonen. Totalt to mistet førerkortet, oppsummerer UP.- I tillegg ble en stoppet for kjøring i påvirket tilstand da han kjørte inn i kontrollen vår, legger Kloster til.

Flere kontroller

På dagtid hadde enheter fra Utrykningspolitiet kontroll på sideveiene i distriktet.

Ved Kvarstein i Vennesla ble det kontrollert beltebruk, mobilbruk og dokumenter. Her ble det gitt 13 forenklede for mobilbruk samt totalt tre gebyr for manglende belte og manglende medbrakt førerkort.

UP hadde også en kontroll på Hånesveien i Randesund. Resultatet av denne er ikke kjent.