Stein Fossner mente Finnmaster T8 var innovativ, men satte seg likevel ikke på ventelisten. Foto: Tore André Baardsen
Mer kantete former er årets trend. Det kom til syne i Draco. Båten koster 800.000 kroner. -Litt kaksete, mente selgeren fra Kristiansand Bådsenter. Foto: Tore André Baardsen
Ernst Løvø ville selge trebåten, som i 2002 ble bygd ferdig i Kristiansand. Løvø har eid båten de siste sju årene, men ville selge på grunn av jobb i utlandet. Foto: Tore André Baardsen
Tom Nordby, fra arrangøren Kiwanis Club i Kristiansand, var svært fornøyd med årets båtmesse. Klubben som jobber for barn og unge sitter igjen med en sum på rundt 200.000 kroner. Foto: Tore André Baardsen
Her er innsiden av nye Draco.
Båtmessa 2014 Foto: Tore André Baardsen
Slik seg Finnmaster T8 ut fra siden. Foto: Tore André Baardsen
Arrangøren mener det var 15-18 tusen mennesker innom på lørdag. Foto: Tore André Baardsen
Båtmessa 2014 Foto: Tore André Baardsen
93 båter ble utstilt på båtmessa i Kristiansand. Foto: Tore André Baardsen
Båtmessa 2014 Foto: Tore André Baardsen

KRISTIANSAND: — Det som preger årets båter er mer firkantet design og fargene grå og beige, sier Sigurd Mollestad, selger og mekaniker ved Kristiansand Bådsenter.

Se stor bildeserie fra båtmessa i vinduet over!

For 15 året på rad ble båtmessen i Kristiansand arrangert. I år hadde messa 50 utstillere og i gjestehavna kunne publikum inspisere 93 nye båter. Messa hadde også et eget bruktmarked for private.

Kjøper større motorer

Mollestad mener at flere har fått med seg at avgiften på påhengsmotorer nå er borte. Avgiften var på 161 kroner og 50 øre, pluss moms, for hver hestekraft motoren har.

— Folk klemmer til og kjøper dyrere motorer enn tidligere. De sparer rundt 200 per hestekraft, noe som for eksempel utgjør 60.000 kroner på en 300 hestekrefters motor. Vi er godt fornøyd med salget denne helgen, sier han.

Tidligere hadde Norge totalforbud mot kjøring av vannskuter. Nå er det innført nye regler som gjør at man kan bruke dem 400 meter fra land.

— Salget på vannskutere er sterkt økende, sier Mollestad.

Mislikte finishen

Bådsenteret i Kristiansand viste fram flere nye båter denne helga. Blant annet en ny type Draco og Finnmaster T8. Sistnevnte hadde 300 hestekrefter og kostet 800.000 kroner.

Stein Fossner fra Kristiansand var en av dem som lot seg fascinere av Finnmaster.

— Båten er innovativ, godt utnyttede løsning i forhold til størrelsen, sa Fossner. Båten er en salgsvinner og butikken klarer ikke å skaffe flere i 2014. Fossnes ville likevel ikke sette seg opp på venteliste.

— Jeg synes den mangler litt på finishen, mente han.

Mest prat på bruktavdelingen

Ernst Løvø hadde kjørt ned båten sin på bruktmarkedet i gjestehavna. Etter sju sesonger ønsket han å selge trebåten.

— Så langt har det vært mye prat og lite penger, ler Løvø fra Vågsbygd. På grunn av jobb i utlandet ønsket han å selge båten.

Løvø koste seg i solskinnet under messa.

— Messa er helt topp. Godt at det skapes liv i byen, mener han.

Strålende lørdag

Det er Kiwanis Club Kristiansand som står bak båtmessa. Et 20-talls medlemmer i den humanitære organisasjonen la bak seg en hektisk helg.

— Vi gjør dette for å skaffe inntekter til klubben. De går hovedsakelig videre til arbeid for barn og unge i både inn- og utland, sier Tom Nordby i Kiwanis. I år satt arrangøren igjen med 160.000-200.000 kroner etter at messa var avsluttet søndag kveld.

Under båtmessa er det både gratis inngang og parkering. Normalt besøker rundt 15.000 mennesker messa, men Nordby mener at det antallet ble slått allerede på lørdag.

— Noe helt eksakt er vanskelig å si, så lenge vi ikke teller de besøkende. Men vi mener at det var innom et sted mellom 15-18.000 mennesker på lørdag. I dag er det litt færre, men likevel et jevnt sig, sier Nordby.