Kjell Arnvard og kona Kirsten Breilid (rød jakke) skulle til Malaga sammen med venneparet Jan Petter Hannaas og Hjørdis Asbjørnsen. Men de kom ikke lenger enn til Kjevik. Foto: Kjartan Bjelland
Flere var strandet på Kjevik fredag ettermiddag. Foto: Kjartan Bjelland
Familien Tangen Vik skulle vært på vei til New York, men står i stedet rådville på Kjevik og får ikke bli med flyet som skulle ta dem til Amsterdam. F.v.: Pappa Kjell Arne, Peder, Kamilla og mamma Elisabeth.
Elisabeth Tangen Vik og datteren Kamilla skulle vært på vei til New York, men står i stedet rådville på Kjevik og får ikke bli med flyet som skulle ta dem til Amsterdam. Foto: Kjartan Bjelland

— Dette er forferdelig kjipt. Vi er så klart veldig oppgitt. Og det er vanskelig å få klare beskjeder om hva som skjer videre, sier Kjell Arne Vik.

Ikke med

Sammen med kona Elisabeth Tangen Vik og barna Peder (9) og Kamilla (7) hadde han sett fram til påskeferie i New York. Familien skulle reise via Amsterdam med et fly som skulle gå 14.05 fra Kjevik. Men den gang ei.

- En veldig dårlig start på påskeferien, slår hun fast.

Grunnet strømbrudd på flyplassen i Amsterdam ble kun de som hadde Schipol som endedestinasjon tillat å bli med flyet. Dette fordi ingen fly kan lette fra Amsterdam så lenge det er strømbrudd.

KLM melder også om dette på sine hjemmesider.

— Det vi har fått høre er at de ikke ønsket for mange passasjerer sittende og vente på Schipol, og hotellene på flyplassen var også fulle på grunn av dette, sier Elisabeth Tangen Vik.

Kaos

En rekke passasjerer som skulle være med flyet fra Kjevik ble dermed stående igjen, og fikk en annen start på påskeferien enn planlagt. Det førte til kaos på flyplassen.

Klokka 14.40 lettet flyet til Amsterdam, kun med passasjerene som ikke skulle lenger.Aviator, som har handling for KLM, ville ikke opplyse hvor mange som var rammet. De henviste kun videre til KLM.

Men flere titalls reisende sto fortvilte igjen i avgangshallen. Blant annet et reisefølge som skulle til Malaga å spille golf.

Ikke til Malaga

— Siste beskjed er at det går et fly på mandag, med fire ledige plasser. Ellers har vi ingen informasjon. Vi vurderer nå om vi kan booke om fra Rygge eller noe slikt, sier Kjell Arnvard.

Han sier de ikke vet om de får noe refusjon fra flyselskapet.

— Dette er force majeur, så jeg tror det blir vanskelig dessverre. Jeg vet ikke hvilke krav vi kan komme med.

- At vi ikke har fått noen informasjon ennå synes jeg er dårlig, sier han til Fædrelandsvennen.

— Vi mister mange dager av ferien nå.

Ingen beskjed

For familien Vik startet problemene da de skulle sjekke inn bagasjen. Da fikk de stoppmelding.

— Vi var her klokka 12.30, da fikk vi beskjed om at vi ikke ble med på flyet. Vi har ikke fått noe informasjon, og det synes jeg er dårlig. Her fikk vi bare beskjed om at vi måtte ordne dette selv, sier Elisabeth Tangen Vik.

— Vi får ikke snakke med KLM, og det er problemet. Men handlingpersonellet her jobber på spreng, sier Kjell Arne vik.

Elisabeth Tangen Vik fikk stadig telefoner fra reiseselskapet OK Reiser i Kvinesdal.

- Foreløpig vet vi ikke om vi får refundert billettene, eller når vi kan komme oss av gårde, sier hun.