— Det er selvsagt en klar ulempe at Start ikke har en trener klar. Meni stort sett alle tilfeller hvor det er spørsmål om enten å gjøre ting raskt eller tingriktig, er det best å velge det siste. Slik tenker jeg det er for Start også. Det er et meget viktig valg av trener der de bør og må treffe blink, forklarer Tjærnås, som er fotballekspert i 100% Sport.

LES OGSÅ:

— Jobber så fort vi kan

- Vi jobber så fort vi kan, er Even Øgrey Brandsdals, administrerende direktør i Start, kommentar.

Bengt Eriksen, fotballekspert og tidligere eliteserietrener, tror ikke spillere i Start og tilhengerne rundt klubben trives med at klubben står uten trener.

— Det haster litt fordi det gir mange signaler, mener Eriksen.

- Hva betyr det å stå uten trener ni dager før jul?

Bengt Eriksen forteller at Starts supportere, spillere og sponsorer blir usikre når ikke en trener er klar så tett på jul. Foto: NTB Scanpix

— Da er det bare å ønske god jul, fleiper Eriksen før han utdyper:

- Det kan ikke vente særlig mer. Det skaper en utrygghet, og det forplanter seg hos alle spillerne som sitter og lurer på hva som skjer. Også hos supporter, og alle i Kristiansand og Norge som er glad i Start, sier Eriksen, som tror sponsorer rundt klubben også blir usikre siden hovedtreneren for 2016 ennå ikke er klar.

— Sponsorene sitter på gjerdet og lurer på hvilken totalpakke de skal putte pengene i. Hva er denne trenerens tanker om fremtiden og hva står han får? Det er ikke bra at det har drøyd så lenge, sier Eriksen.

LES OGSÅ:

Dominospill

Start har gitt uttrykk for at spillerlogistikk blir satt på vent til en ny trener er klar. Riktignok undertegnet keeper Håkon Opdal en ny treårsavtale mandag likevel. At spillerlogistikk ikke er en prioritert oppgave i øyeblikket, bekymrer Tjærnås.

Mons Ivar Mjelde, i midten, forlot Even Øgrey Brandsdal (administrerende direktør), Magne Kristiansen (styreleder) og Start i september. Foto: Kjartan Bjelland

— Det er dumt for klubb og dumt for spillere. Alle ønsker flest mulig brikker på plass tidlig. Dette er også et dominospill. Man vet hvor mye man har å bruke på spillere når noen brikker har falt på plass. Derfor kan andre prosesser stoppe opp fordi noen ikke har falt på plass. For spillerne det gjelder er det selvsagt også utrygt. Det handler om arbeidsplass og inntekt, sier Tjærnås.

Lars Tjærnås tror at det viktigste for Start er å ansette riktig mann uten å forhaste seg. Men uansett er det ikke mye tid. Foto: NTB Scanpix

Eriksen tror signeringen av Opdalkan bidra til at Start får flere ting på plass.

— For Starts del er det fint at Håkon sier han blir. Det kan bidra til å utløse en mer snarlig treneransettelse. Det er jo ikke optimalt for en eventuelt ny trener å være usikker på hva han får med seg, mener Eriksen.

LES OGSÅ:

— Styrer begivenhetene

Starts sesongoppkjøring starter mandag 4. januar. Selv om det nærmer seg, råder Tjærnås Start til å tenke seg om to ganger.

- Det begynner å haste, men igjen: Det gjelder for dem som skal ansette å ikke la begivenhetene styre seg, men at de styrer begivenhetene, sier Tjærnås, som også tenker på Starts supportere.

— Selvsagt er supportere over hele verden like; de ønsker en klubb som gir uttrykk av kontroll og er offensive. Det gjelder sikkert også for Start, men treffer de med valget er alt det glemt i løpet av nøyaktig et halvt sekund, sier Tjærnås og skyter inn et tips:

- Jeg vedder fortsatt en marsipangris på at Steinar Pedersen blir Start-trener.

.

Even Øgrey Brandsdal og Start ga hovedansvaret til Bård Borgersen som klarte å holde klubben i eliteserien. Foto: Håvard Karlsen

Rolig Vikstøl

Start-kaptein Rolf Daniel Vikstøl (26) er ikke bekymret for at klubben ikke har ny trener på plass ennå.

— Akkurat nå har vi ferie og trener på egen hånd, så det er ikke noe jeg har tenkt så mye på. Men det er ikke så lenge til vi begynner oppkjøringen. Jeg tror klubben har god kontroll og håper Start har en trener på plass før fellestreningene starter, sier Start-kapteinen tirsdag.

Forsvarsbautaen innrømmer at han gleder seg til å få navnet på den nye Start-treneren.

- Ja, det blir spennende å se hvem det blir, sier Vikstøl.

Espen Hoff (34), talsmann for spillerne i Start, sa forrige uke at han skulle ønske spillerne ble mer involvert i arbeidet med å skaffe en ny trener.

— Jeg tenker at det til syvende og sist er klubben som må ta et valg, men at det kan være lurt å involvere spillergruppen, uttalte Hoff.

Fakta - Start trenere siste 15 år:

Bård Borgersen (2015 fra september)

Mons Ivar Mjelde (2011–2015 til september)

Knut Tørum (2009–2011)

Arne Sandstø (2008)

Benny Lennartsson (2007)

Stig Inge Bjørnebye (2006–2007)

Tom Nordlie (2004–2006)

Bård Wiggen (2003)

Gudjon Thordarson (2002)

Jan Halvor Halvorsen (1999–2002)