— Ja, vi har etter at de ble satt opp blitt klar over at kommunen må søke om et slikt tiltak. Og ettersom det ikke var gjort måtte vi nå ta dem ned, sier rådmann i Mandal, Knut Sæther.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Lokalavisa Lindesnes har de siste par ukene hatt flere saker om de digre reklamebannerne på veggen av Buen ut mot Mandalselva og sentrum. Flere har reagert sterkt på det de har ment var visuell forurensing av bybildet.

Krise

— Det er helt krise med den nye reklameplakaten. Hvem har bestemt det, hvor er den estetiske sansen til de som jobber med kultur, har for eksempelHelene Aanonsen sagt til avisen.

Og på siste møte i planutvalget ble saken tatt opp av representanten Hannah Dybesland (H). Sammen med Aps Inga Fjeldsgaard har de ment at plakatene har ødelagt Buens helhet.

På samme møte kunne lederen av teknisk utvalg, Glenn Anderson, bekrefte at det må søkes om å sette opp bannere. Det var ikke gjort i forkant av at de var satt opp, opplyste han på møtet i følge Lindesnes.

Dybesland sier at hun er glad bannerne er tatt ned.

— Kommunen har tatt seg til rette med å henge opp plakatene uten å søke. Dette handler selvsagt om likebehandling. Hadde noen private hengt opp så store plakater hadde det nok blitt reagert, sier hun.

Hun sier at dersom det blir aktuelt å sette plakatene opp igjen, bør saken behandles politisk.

Fant penger

Kulturhussjef Alfred Solgaard sier til Fædrelandsvennen at bannerne ble satt opp etter at de hadde funnet penger i budsjettet til noe slikt.

— De var tenkt for å vise omverdenen hvilke artister og tilbud ellers vi har her på Buen, sier han.

- Synes du det er trist at plakatene ble tatt ned nå?

- Det har jeg ingen kommentar til.

Uklart

Hvorvidt bannerne vil komme opp igjen eller ei er uklart.

— Vi må nå drøfte om det er riktig å bruke bygget på denne måten, men det får vi kommet tilbake til. Det viktige nå var å få ned bannerne ettersom de ikke hang der i samsvar med regelverket, sier Sæther.