Onsdag ble det klart at Gudmundur Kristjansson blir Starts kaptein kommende sesong. Med seg i ledergruppa får han Matthias Vilhjalmsson, Espen Hoff, Rolf Daniel Vikstøl og 16-åringen Kristoffer Ajer.

— At Kristoffer har kommet inn i ledergruppa, er i kraft av hans seriøsitet, sier Mons Ivar Mjelde.

Kristoffer Ajer er ny i ledergruppa. Foto: Torstein Øen

Ajer, som må stå over treningskampen mot Odd torsdag på grunn av skade, er forespeilet en sentral rolle i 2015.— Han er så utrolig opptatt av å utvikle seg, og til å jobbe hardt. Han har lyst til å være med og bidra, sier Mjelde.

— Vurderte du Ajer som kaptein?

— Det var selvfølgelig en fristende tanke, sier Mjelde og ler.

— Jeg ser ikke vekk fra at han kan bære kapteinsbindet når Kristjansson ikke er med, men jeg er ikke sikker på at det var nødvendig å legge det ansvaret på en 16-åring, fortsetter Mjelde.

- En stor tillitserklæring

Ajer varkaptein i andreomgangen mot Sarpsborg 08 etter at Kristjansson fikk rødt kort.

— Han taklet det godt, og vokste på det. Kristoffer skal få lov til å utvikle seg, og ta nye steg sammen med laget, så får andre ta den støyten, sier Mjelde.

16-åringen fra Rælingen setter pris på tilliten fra Mjelde.

— Det er en veldig stor tillitserklæring, og det er morsomt at jeg får den rollen i gruppa, sier Ajer.

Starts nye hærfører, Gudmundur Kristjansson, skryter av sin midtbanekollega.

— Han er en ung og lovende spiller, som liker å ta ansvar. Det er positivt. Ute på banen snakker han mye, og jobber hardt. Kristoffer blir nok kaptein i Start dersom han blir her i noen år til, sier Kristjansson.

- Skal gå foran i krigen

— Hva tenker du om ansvaret du har fått?

— Jeg vil ta så mye ansvar jeg kan. Forhåpentligvis kan jeg gjøre en god jobb, sier 26-åringen.

— Hvordan vil du beskrive deg selv som kaptein?

— Jeg skal gå foran i krigen, og prøve å gi klare og tydelige beskjeder på banen. Først og fremst er mitt ansvar kanskje defensivt. Vi slapp inn 60 baklengsmål forrige sesong, sier Kristjansson.

Mjelde er klar på at Start får en god leder.

— Han er en kar som vi gjerne tar med oss i krigen. Vi ønsker at Gummi skal ta nye steg, og vokse. Han er valgt fordi vi tror vil ta mer ansvar, og bli enda mer verbal. Han har innsats og innstilling som sitt varemerke, og jeg ønsker at kapteinen skal gå foran som et godt eksempel, sier Start-treneren.

Utfordrer Vikstøl

Ajer er sikker på at Kristjansson blir en god kaptein.

— Det er et veldig godt valg. Gummi er en leder både på og utenfor banen. Det var egentlig en liten selvfølge, sier Ajer.

Vikstøl er også ny i ledergruppa. Venstrebacken var kaptein i en omgang i den første treningskampen mot Midtjylland.

— Han har masse erfaring, men vi må utfordre Rolf litt til å bli enda mer verbal, og ta enda mer ansvar. Det har han lyst til, sier Mjelde.

Sannsynlig Start-lag mot Odd (4-4-1-1): Håkon Opdal - Jon Hodnemyr, Bismark Acosta, Alex De John, Rolf Daniel Vikstøl - Espen Hoff, Solomon Owello, Gudmundur Kristjansson, Espen Børufsen - Mattias Rasmussen - Matthias Vilhjalmsson.

Torsdagens treningskamp mellom Odd og Start vises direkte på fvn.no. Avspark er kl. 14.00.