Bråket startet etter at 16-åringen snakket høyt i mobiltelefon i et oppholdsrom, der en annen asylsøker var i ferd med å be. Det oppstod deretter en heftig krangel mellom de to, som etter hvert begynte å slåss.

Kutt i hodet

16-åring forlot etter en stund lokalet, men kom kort tid senere tilbake med en kniv. Uten forvarsel påførte tenåringen den andre asylsøkeren et kutt i hodebunnen, som måtte behandles av lege.

Lister tingrett viste til at voldshandlingen normalt ville gitt ubetinget fengsel, men fant tilstrekkelig formildende omstendigheter til å kunne nøye seg med samfunnsstraff. Dersom ikke 16-åringen gjennomfører de 119 timene med samfunnsstraff, vil straffen kunne bli omgjort til 120 dagers fengsel.

Tøff bakgrunn

Retten fant det formildende at offeret før de gikk fra hverandre første gang kastet en kopp i bakhodet på 16-åringen, samt har vært med på å mobbe ham. 16-åringens unge alder ble også vektlagt. Det ble også tatt hensyn til at han bare hadde vært fire måneder i Norge og vært vitne til at faren hans ble drept hjemme i Afghanistan.