Denne kvartetten stiller på de fire første plassene for Vest-Agder SV ved fylkestingsvalget: Fra v.: May Erna Karlsen (2. plass), Morten Ekeland (1. plass), Tor Inge Aurebekk (3. plass) og Marie Theres Kolnes (4. plass). Foto: Tone Sandberg

— SV vil om kort tid også fremme forslag i Stortinget om dette, og da forventer jeg støtte fra KrF og Venstre. Begge partiene har gått ut med så høy sigarføring i dette spørsmålet at det vil være helt uforståelig om de stemmer imot, sier fylkesleder i Vest-Agder SV, Alf Holmelid til Fædrelandsvennen.

Holmelid ble lørdag ettermiddag gjenvalgt som leder av fylkespartiet, og det var han som fremmet resolusjonsforslaget der det kreves at alle lengeværende barn som er sendt ut siden januar 2014 får sin sak prøvet på nytt. De foreslår i tillegg at barnefamilier som er sendt til Afghanistan i strid med Utledningsdirektoratets anbefalinger blir hentet tilbake umiddelbart.

Arbeidsmiljøloven

Også regjeringens forslag til ny arbeidsmiljølov ble filleristet på SV-møtet, og Holmelid sier dette blir en av partiets hovedsaker i den kommende valgkampen:

— Dersom regjeringen får flertall på Stortinget for en liberalisering av arbeidsmiljøloven, ønsker vi å påvirke alle kommuner og fylkeskommuner til å følge Trondheims eksempel og vedta at de uansett komme til å følge reglene i den nåværende loven, sier han.

Partiet ruster seg nå til høstens valg, og Morten Ekeland (40) fra Mandal ble nominert på førsteplass til fylkestingslisten, fulgt av May Erna Karlsen (67) fra Kristiansand, Tor Inge Aurebekk (64) og Marie Theres Kolnes (34) fra Farsund.Ekeland vil, dersom har blir valgt, erstatte Sølvi Gjerdahl Thomassen som ikke ønsket en ny periode.

— Men vi skal jobbe beinhardt for å få inn flere representanter, sier Ekeland til Fædrelandsvennen.

Billig buss

Den arbeidssøkende samfunnsgeografen er også bystyrerepresentant i Mandal, og stiller i tillegg til gjenvalg der.

Bedring av kollektivtilbudene er en av hans hjertesaker, og han hilser velkommen et friskt forslag som en gjeng entusiastiske SU-medlemmer fikk inn i fylkespartiets program lørdag: Månedskort til alle for 200 kroner.

— Det høres dyrt ut for samfunnet, hvordan skal det finansieres?

— Det er et radikalt og godt forslag, og jeg tror kombinasjonen av redusert pris og økt hyppighet vil gi lønnsomhet på sikt. Jeg er glad vi har ungdommer som er ambisiøse og ønsker resultater, og vi i fylkestingsgruppa skal gjøre alt for å leve opp til forventningene, sier Ekeland.