Norges Cykleforbund hadde allerede regnet med at Norge fikk seks ryttere med på VM-fellesstarten for menn, men den endelig bekreftelsen kom først tirsdag, melder Pro Cycling.

Det er den største kvoten det norske sykkellandslaget har fått på seks år. I 2009 fikk sykkelforbundet sende ni mann til VM i Medrisio. Alexander Kristoffs prestasjoner i år, samt sterke resultater i europatouren har sikret plassene.

— Det er litt vanskelig å si hvor mye det betyr at vi får med seks ryttere. Thor Hushovd vant jo VM da vi bare hadde tre ryttere. Men forutsetningene til noen av dem vi har med, som Kristoff og Edvald Boasson Hagen, bedres. Sjansen øker for at de kan lykkes, sa sportssjef i forbundet Hans Falk til nettstedet.

Kristoff regnes som en vinnerkandidat. Boasson Hagen og Lars Petter Nordhaug har en sikker plass på laget. Også Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen ligger godt an til å få to av plassene.

Den siste plassen vil trolig stå mellom Vegard Breen, Kristoffer Skjerping, Sondre Holst Enger og Fredrik Strand Galta. (©NTB)