— Jeg driver med idrett fordi det er gøy, ikke på grunn av penger. Men det er selvsagt moro og motiverende å bli satt pris på, sier Reisænen.

Fredag ble kristiansanderen tildelt årets talentstipend på 50.000 kroner fra Cultiva Express Idrett. Onsdag i forrige uke ble hun tildelt samme beløp fra G9alt-fondet. Styreleder i Cultiva, Ansgar Gabrielsen, forteller at Reisænen er en høyst verdig vinner:

— Hun er kanskje det største svømmetalentet Sørlandet har hatt. Og hun har en ambisjon om å komme til OL, som er en flott ambisjon å ha for ei jente som allerede har markert seg sterkt internasjonalt i en veldig stor idrett.

For å sette stipendbeløpene i perspektiv, har Reisænen det siste året før hun kom på seniorlandslaget hatt rundt 40.000 kroner i egenandeler. Svømmedrakter alene kostet henne 16.000 kroner i fjor. Etter at hun ble med på landslaget får hun drakt når hun representerer Norge, og hvis hun avanserer fra sin «light» status på landslaget har hun muligheten til å få fra 60.000 til 120.000 kroner i årlig stipend fra Olympiatoppen.

I år har hun ungdoms-OL i Kina i august som sitt største mål. Foreløpig ligger hun an til å få delta, men det endelige svaret får hun først mot slutten av juni.