LINDESNES: — Forslaget årsmøtet vedtok gir tilslutning for at nominasjonsnemnden kan jobbe som ei nemnd for begge fylkene. Dette skal også diskuteres i lokallagene, sier fylkesleder Heidi Foyn Thomassen i Agder Venstre, til fvn.no.

Fylkesleder Heidi Foyn Thomassen i Agder Venstre.

Det betyr at det vil bli ei felles liste til valget. Politikerne fra begge fylkene må dermed kjempe om plass på toppen av lista.— Det er bare sunt. Det skal ikke bare være enkelt å få en topplassering, sier Foyn Thomassen. Størst usikkerhet rundt en felles liste var det fra kommunene lengst vest i Vest-Agder og lengst øst i Aust-Agder. Forslaget ble vedtatt mot én stemme.

Kristiansandspolitikeren Eva Kvelland er blant politikerne som kjemper om topplassering på den felles Agder-lista. Hun kaller eksperimentet spennende.

— Jeg synes det er kjempespennende. Det gjør at vi kan stille med de beste Vestre-folkene fra begge fylker. Det vil være en styrke for Venstre, sier Kvelland, som regner med at mange politikere i partiet har ambisjoner om å kjempe for en stortingsplass.

Ingen Venstre-politikere fra Sørlandet sitter denne perioden på Stortinget.